L-Arginine & L-Glutamine

March 21

L-Arginine & L-Glutamine

L-glutamine en l-arginine zijn beide voorwaardelijk essentiƫle aminozuren. Dit betekent dat hoewel het lichaam is in staat om ze te produceren, in tijden van stress het lichaam niet genoeg produceren kan. Elk van deze aminozuren is gevonden in hoge hoeveelheden zuivel voedsel en vlees, en beide aminozuren kan worden aangevuld. Zowel l-glutamine en l-arginine nuttig kunnen zijn in een verscheidenheid van medische aandoeningen te verbeteren en nuttig kunnen zijn voor meer gemeenschappelijke doeleinden, zoals verbeterde respons te oefenen.

Arginine achtergrond

L-arginine kan worden aangevuld voor medische doeleinden met inbegrip van congestief hartfalen, coronaire hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en pijn op de borst. L-arginine wordt ook vaak gecombineerd met ibuprofen voor hoofdpijnen van de migraine, en het met chemotherapie wordt gebruikt voor de behandeling van borstkanker. MedlinePlus tarieven l-arginine als "mogelijk effectieve" voor een aantal toepassingen met inbegrip van elimineren van extra vocht die problemen bij personen met congestief hartfalen veroorzaken kunnen, verbetering van herstel na een operatie, behandeling van blaasontsteking en verbetering van erectiestoornissen.

Glutamine achtergrond

L-glutamine, die nodig voor de spijsvertering en normale hersenfunctie is, is het meest overvloedig aminozuur in het menselijk lichaam. Universiteit van Maryland Medical Center merkt dat l-glutamine is gebruikt voor het verbeteren van de wondgenezing en inflammatoire darmziekte, behandelen van symptomen van AIDS en kanker en voor het verbeteren van het lichaam van de reactie op athletic training. Veel mensen met kanker zijn tekort aan l-glutamine. Dit is de reden waarom het is gebruikt als een behandeling, met name voor die chemotherapie en straling behandelingen ondergaan. L-glutamine kan helpen atleten voorkomen van ziekten, met name na het sporten wanneer het immuunsysteem in het gedrang kan komen.

Veelvoorkomende toepassingen voor Arginine

L-arginine kan nuttig zijn als een oefening aanvulling in verschillende capaciteiten. Een onderzoek uit 2004 gepubliceerd in "Kardiologia Polska" gevonden dat l-arginine kon verlengen oefening vermogen in die met congestief hartfalen. L-arginine werkt als een vaatverwijdende, wat betekent dat het verwijdt de bloedvaten, waardoor het meer bloed stroom naar de werkende spieren. Deze eigenschappen kunnen dus ook toenemen wanneer trainingsduur in gezonde individuen. Een studie van de 2008 gepubliceerd in het "Huidige advies in klinische voeding en metabole Care" gevonden dat l-arginine effectief kan zijn bij stimulerende groeihormoon, wat het waardevol, niet alleen als een aanvulling van de oefening, maar een meer algemene gezondheidsbevorderende stof kan maken.

Veelvoorkomende toepassingen voor Glutamine

L-glutamine serum niveaus kunnen een goede indicator van hoge stress niveaus en oefening overtraindheid. Een studie van de 1996 gepubliceerd in "Sports Medicine" gevonden dat atleten die lijden aan overtraining syndroom lage l-glutamine niveaus voor maanden of zelfs jaren hebben kunnen. Omdat l-glutamine belangrijk voor immune functie en de gezondheid van de darm is, kunnen lage negatieve gevolgen hebben. Om deze redenen kan het zinvol zijn voor personen met hoge stress niveaus, of die trainen op een hoge capaciteit, ter aanvulling van l-glutamine.

Gecombineerde effect

Een papier van de 2010 gepubliceerd in het "Huidige advies in klinische voeding en metabole Care" gevonden dat l-glutamine en l-arginine waren in staat om samen te werken ter verbetering van de gezondheid en ontsteking reactie; l-arginine evenwel l-glutamine antioxiderende eigenschappen. Hoewel er een gebrek aan onderzoek op het gecombineerde effect van l-arginine en l-glutamine, blijkt de voorlopige gegevens dat het combineren van de twee die met darmontstekingen kan profiteren.


gerelateerde artikelen