Dieet om te voorkomen dat de achteruitgang in nierfunctie

April 8

Dieet om te voorkomen dat de achteruitgang in nierfunctie

Gezonde nieren filteren ongeveer 2 quarts van afvalstoffen uit het bloed elke dag, volgens de website van nationale nier- en urologische aandoeningen informatie Clearinghouse. De nieren ook urine produceren en regulering van de hoeveelheid kalium-, natrium- en andere verbindingen in het lichaam. Bij mensen met een nierziekte, doen de nieren het bloed niet zo effectief als ze moeten filteren. Na een speciaal dieet kan helpen vertragen de progressie van nierziekte en voorkomen van een extra daling van de nierfunctie.

Zeg nee tegen zout

Wanneer de nieren niet goed werken, opbouwen teveel natrium en vocht in de bloedbaan, veroorzaakt door wallen, zwelling en kortademigheid. Kijken naar uw inname van natrium, kunt u deze problemen te voorkomen. Vermijd hoge-natrium sauzen zoals soja saus, barbecue saus en steak saus; Beperk uw inname van gezouten snackvoedsel, koude vleeswaren, vleeswaren en hoge-natrium specerijen; en uw verbruik van soepen, kazen, ingeblikte groenten, spaghetti en TV diners te beperken. Probeer in plaats van het koken met keukenzout, uien, verse knoflook of zoutarm kruiden toe te voegen aan uw favoriete gerechten. Basilicum, zwarte peper, chilipoeder, komijn, knoflookpoeder en oregano hebben zeer weinig natrium, maar ze voegen een heleboel smaak. Droge mosterd of azijn gebruiken in plaats van hoge-natrium specerijen zoals ketchup en ketjap manis.

De kracht van kalium

Kalium helpt uw hartfunctie goed, maar het is niet goed om teveel van dit mineraal in je bloedbaan. Sommige mensen met een nierziekte hebben te beperken hun kalium-inname en voorkom hyperkaliëmie, de medische term voor te veel kalium in het bloed. Vermijd of zeer kleine hoeveelheden van hoog-kalium groenten en fruit eten. Voorbeelden hiervan zijn aardappelen, tomaten, winterpompoen, zwarte bonen, bananen, perziken en rozijnen. Sojamelk, zuivel melk en jus d'orange hebben ook hoge niveaus van kalium. Deze voedingsmiddelen vervangen door lagere-kalium alternatieven zoals groene bonen, wortelen, uien, veenbessen, peren en bosbessen. Drink ginger ale, koffie of cranberry sap in plaats van melk en jus d'orange.

Voedsel verpakt met eiwit

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit is bij mensen met een matige of ernstige achteruitgang in nierfunctie, 0.8 gram eiwit voor elke kilo lichaamsgewicht, per de nier ziekte resultaten Quality Initiative onder leiding van de National Kidney Foundation. Dit betekent dat iemand die 125 pond weegt ongeveer 45 gram eiwit per dag zou eten. Uw arts kan u vragen te beperken uw inname van eiwitrijk voedsel zoals kip, rundvlees, pindakaas, eieren, melk, Turkije, yoghurt en kaas. Eten minder eiwit zet minder van een druk op de nieren, die kunt u voorkomen dat verliezen meer nierfunctie.

Voorkomen van fosfor opbouw

Sommige mensen met nierziekten moeten ook beperken van de hoeveelheid fosfor die ze verbruiken. Fosfor werkt met calcium ter versterking van de botten en tanden. Het beïnvloedt ook hoe het lichaam wordt gebruikt en opgeslagen energie. Als uw arts u uw fosfor-inname te beperken vertelt, moet u wellicht te vermijden van kaas, ijs, oesters, gedroogde bonen, noten, zaden, zemelen granen en andere high-fosfor voedingsmiddelen. Donkere cola dranken, bier en chocolade dranken ook bevatten hoge niveaus van fosfor.

Aangepaste dieetplan

Er zijn verschillende stadia van nierziekte, zodat het dieet dat is recht voor iemand anders misschien niet geschikt voor u. Sommige mensen zijn in staat om te consumeren van 2.000 mg natrium per dag, terwijl anderen veel dagelijkse natrium ondergrenzen hebben. Mensen met milde nierziekte wellicht niet beperken hun inname van fosfor tenzij hun nierfunctie blijft dalen. Uw nephrologist--een arts die is gespecialiseerd in het behandelen van ziekten van de nieren--zal bestellen van tests van het bloed en de resultaten gebruiken om te bepalen welke beperkingen u moet volgen. Werken met een renale diëtist om een nier ziekte dieetplan waarin uw individuele behoeften te ontwikkelen.


gerelateerde artikelen