Thee remedie voor koortsblaasjes

October 6

Thee remedie voor koortsblaasjes

Koortsblaasjes zijn jeukende en pijnlijke blaren en zweren veroorzaakt door het herpes simplexvirus. De nationale instituten van tand- en craniofaciale onderzoek zegt dat de meeste ontwikkelen op de lippen of omringende huid, maar ongeveer 10 tot 15 procent van de mensen ook kunnen ontwikkelen in de mond, meestal tijdens de eerste uitbraak. Er is geen remedie voor herpes simplex, dus besmette mensen periodiek terugkerende items ervaren. Thee, verbruikt als drank of als een kompres, toegepast kan bieden bescheiden voordelen op de ernst of de duur van de koortslip uitbraken.

Definitie

Thee is een algemene term die naar de voorbereidingen van de bladeren, knoppen of stengel van de plant Camellia sinensis verwijst. Kruidenthee zijn preparaten van planten en bladeren dan de Camellia sinensis. Theeboomolie verwijst naar Melaleuca alternifolia, een ongerelateerde boom waarvan smaakvolle bladeren soms als een substituut voor thee in Australië gebruikt werden. Zwarte, groene, witte en oolong thee zijn bijvoeglijke naamwoorden die beschrijven van verschillende methoden voor te bereiden en genezen van Camilla sinensis. Zwart en oolong thee zijn bereid uit volwassen bladeren die zijn verouderd en gekneusd of gerold vóór het drogen. Groene en witte thee worden gemaakt van jonge bladeren en, in het geval van witte thee, toppen die vóór het drogen zijn gestoomde.

Nutriënten

Thee bevat flavonoïden die quench unstable zuurstof moleculen genaamd vrije radicalen die weefselschade veroorzaken. Ten minste in proefbuizen remmen flavonoïden ook de groei van het herpes simplexvirus. Thee bevat ook cafeïne die ook de groei van het herpes simplexvirus in proefbuizen remt. Cafeïne content varieert per soort thee, brouwen van temperatuur, tijd en andere factoren. Zwarte thee bevat meestal tussen 42 mg en 72 mg cafeïne per portie terwijl oolong, groene en witte thee bevatten tussen 9 mg en 50 mg per portie. Ter vergelijking: koffie bevat 72 mg à 130 mg per portie.

Betekenis

Hoewel thee voedingsstoffen die de groei van het herpes simplexvirus in proefbuizen bevat remt, is het niet duidelijk of drinken thee de zelfde voordelen verleent. MedlinePlus, een patiënt informatiedienst gezamenlijk beheerd door de National Library of Medicine en de National Institutes of Health, claims die dranken zoals thee hete kunnen daadwerkelijk leiden tot koortslip uitbraken door weefsel schade. In zijn 2007 boek "Integrative Medicine" raadt de professor van de Universiteit van Wisconsin koortslip behandelen door een doordrenkt theezakje die heeft gekregen om te koelen gedurende 20 minuten, één-tot driemaal per dag toe te passen. Rakel beweert dit kan bespoedigen genezing en verminderen van de herhalingen, hoewel hij erkent dat er zijn geen studies die dit ondersteunen.

Veiligheid

Cafeïne in thee zorgt ervoor dat bijwerkingen met inbegrip van hoofdpijn, zenuwachtigheid, slapeloosheid, braken, diarree, prikkelbaarheid, onregelmatige hartslag, tremor, zure terugvloeiing, duizeligheid, geluid in de oren, de vangsten en de mentale verwarring. Dientengevolge, MedlinePlus adviseert beperking van inname tot vijf kopjes per dag bij gezonde volwassenen en twee kopjes per dag bij vrouwen die zwanger of borstvoeding bent. Thee kan verminderen de absorptie van ijzer uit voedsel, dus het is best om te consumeren tussen in plaats van met maaltijden. Rakel zegt dat theezakjes toepassen koortsblaasjes soms leiden irritatie van de omliggende huid tot kan. Mensen die deze ervaring moet stoppen met het gebruik en raadpleeg een arts als de symptomen langer dan drie dagen aanhouden.

Overwegingen

Vanaf November 2010 bevat de National Library of Medicine geen studies over thee bij mensen met koortsblaasjes. Thee kan bieden bescheiden voordelen op de ernst of de duur van koortsblaasjes, terwijl het kiezen van cool of kamertemperatuur thee kan helpen te voorkomen dat ze. Echter vervangt geen dieet strategie conventionele medische behandeling voor koortsblaasjes of een andere voorwaarde. Meeste koortsblaasjes oplossen helemaal met geen behandeling. Mensen die last hebben van ernstige, frequente of langdurige--langer dan twee weken--koortsblaasjes, moet een arts raadplegen.


gerelateerde artikelen