Moe na het eten van chocolade

January 13

Moe na het eten van chocolade

Omdat chocolade bevat een ruime hoeveelheid cafeïne en suiker, zou kunnen men denken dat het moet wekken van de zintuigen in plaats van vermoeidheid veroorzaken, maar er zijn andere factoren met betrekking tot chocolade consumptie die voor compleet fysiologische begrip moet worden beschouwd. Als u ondervindt extreme vermoeidheid, duizelig spreuken of blackouts na het eten van chocolade, Raadpleeg uw arts onmiddellijk uit te sluiten ernstige hygiënische omstandigheden.

Suiker

Chocolade bevat gewoonlijk aanzienlijke hoeveelheden suiker, met melk chocolade aan de bovenkant van de suikerquota en op donkere chocolade met minder. Suiker wordt verondersteld om het benadrukken van het immuunsysteem door afzettingen van energie die snel verbrand. Deze snelle metabole proces is vergelijkbaar met het plotseling sprinten op een lange vlucht van trappen, waar u bij de bovenkant, buiten adem zijn en moet zitten. Suiker geeft het lichaam positieve signalen zoals het wordt verbruikt, triggering reacties van dopamine in de hersenen voor een snelle en aangename energieboost. Kort na deze energie-impuls komt een crash in de bloedsuikerspiegel, waardoor een persoon kan voelen erg moe. Het eten van suikerhoudende voedingsmiddelen zoals chocolade ook je hersenen veroorzaakt te maken van grote hoeveelheden van de neurotransmitter serotonine, die helpt mensen natuurlijk in slaap vallen 's nachts.

Cafeïne

Chocolade bevat natuurlijk cafeïne. Cafeïne is een stimulerend middel aan het zenuwstelsel en kan stimuleren energie niveaus gedurende korte perioden. Zoals suiker, wordt cafeïne verondersteld te leiden tot stress binnen het immuunsysteem. Elk product bevat cafeïne, zoals chocolade, zal verhogen stofwisseling en energie niveaus gedurende korte perioden van tijd, maar wanneer de duur van cafeïne energie heeft besteed, een plotselinge crash in energie zal worden ervaren. Deze crash zal geven aan het lichaam dat het moet meer chocolade verbruiken, veroorzaakt buitensporig calorie verbruik, of een dutje te herstellen van de stress die het lichaam heeft ondergaan.

Licht en donker

Pure chocolade bevat hogere niveaus van cafeïne dan melk of witte chocolade, maar het is lager in suiker. Melkchocolade en witte chocolade ook zijn gewoonlijk hoger in vet. Sommige ontwerper chocolade nu bogen op minder geraffineerde zoetstoffen, die kunnen worden verwerkt door het lichaam in meer subtiele manieren dan geraffineerde suiker. Agave nectar en kruiden stevia zijn onder sommige van de natuurlijke zoetstoffen die bieden een lagere glycemische index, die kan wenselijk zijn voor de chocolade kenner die zouden willen verminderen de vermoeidheid aspecten van chocolade consumptie. Bovendien, kan eiwit samen met chocolade eten helpen nivelleren van de effecten van vermoeidheid door tragere spijsvertering.

Medische aandoeningen

Hypoglycemie en diabetes kunnen verhogen de neiging voor het lichaam te voelen van extreme vermoeidheid na het nuttigen van chocolade. Bloedsuiker verordening wordt beïnvloed door deze medische aandoeningen en onmiddellijke aandacht is vereist als u vermoedt dat u kunt lijden aan een probleem van de verordening bloed-suiker. Aandacht voor voeding en koolhydraten tellen kunnen het risico op lange termijn van inwendige schade aan organen en algehele gezondheid als één van deze aandoeningen is van invloed op uw vermogen voor het verwerken van suikers normaal.


gerelateerde artikelen