Jicht en jodium

June 6

Jicht en jodium

Jodium is een mineraal spoor die uw lichaam nodig voor normale cellulair metabolisme. Een jodiumtekort kan invloed hebben op de gezondheid van uw schildklier. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, problemen van de schildklier kunnen het verhogen van uw risico van het ontwikkelen van jicht, een geneesbare vorm van artritis. Raadpleeg uw arts alvorens jodium supplementen voor de behandeling van elke medische aandoening.

Jicht

Jicht flare-ups optreden wanneer urinezuur kristallen in uw gewrichten opbouwen. Je lichaam produceert urinezuur zoals u purines in levensmiddelen breken. De grote teen is de meest voorkomende site voor jicht aanvallen. Deze ziekte treedt meestal op bij bejaarde personen en in mannen van middelbare leeftijd. Een jicht aanval veroorzaakt meestal plotselinge pijn en zwelling in het aangetaste gewricht. Jicht heeft de neiging te lopen in sommige families, hoewel vele factoren aan het risico van jicht bijdragen kunnen. Naast de problemen van de schildklier zijn andere factoren die kunnen verhogen de kans op jicht te ontwikkelen zwaarlijvigheid, binge drinken, lood toxiciteit en het gebruik van diuretica. Afvallen, kan beperking van uw inname van alcohol en bezuinigen op levensmiddelen die purine, zoals vlees en zeevruchten bevatten, helpen voorkomen dat jicht aanvallen.

Jodium

Jodium helpt de algehele gezondheid van uw schildklier te ondersteunen. Dit mineraal trace speelt een belangrijke rol in het helpen van uw schildklier hormonen die bepalen hoe die uw lichaam voedsel in energie metaboliseert produceren. Hoewel een jodiumtekort niet rechtstreeks jicht veroorzaken kan, kan het uw risico van hypothyreoïdie en struma, twee soorten schildklier aandoeningen verhogen. De zeevruchten zijn een natuurlijk rijke bron van jodium, hoewel uw arts kan u aanbevelen dit voedsel om te helpen minimaliseren van jicht aanvallen. Gejodeerde zout is een gemeenschappelijke bron van dit mineraal spoor.

Dosering

De aanbevolen hoeveelheid jodium voor volwassen mannen en vrouwen is 150 mcg per dag. Zwanger en borstvoeding vrouwen vereisen iets hogere hoeveelheden van dit mineraal. 1/4 tsp. gejodeerde zout consumeren biedt ongeveer 95 mcg jodium.

Voorzorgsmaatregelen

Consumeren te veel jodium kan compromis uw schildklier functie, hoewel jodium vergiftiging in de VS zeldzaam is. Praat met uw arts als u vermoedt dat u wellicht een schildklier probleem of als u van jicht symptomen. Diuretica kunnen verhogen de hoeveelheid urinezuur in je lichaam en een groter risico op jicht aanvallen.


gerelateerde artikelen