De gezondste soorten Pasta

April 24

De gezondste soorten Pasta

Pasta in al zijn vormen en kleuren is een hoge-koolhydraat comfort voedsel dat nog steeds een gezonde deel van uw evenwichtige voeding uitmaken kan. Pasta gemaakt van hele korrels meel bevat meer vezels en voedingsstoffen dan witte-bloem rassen. De Harvard School of Public Health beveelt ten minste krijgen 20 tot 30 gram vezels per dag. Fiber helpt te verbeteren van de spijsvertering, cholesterolgehalte en gezondheid van het hart. Kies het juiste soort pasta om adequate vezel, vitaminen en mineralen.

Hele korrels rassen

Hele korrels pasta soorten zijn hoger in vezels en voedingsstoffen dan gewone, witte of botbreuken pasta. Een kop--140 gram--van gekookte volkoren spaghetti geeft u 6,3 gram vezels--ongeveer 20 tot 30 procent van de aanbevolen dagelijkse inname--evenals 7,5 gram van eiwitten en 37 gram koolhydraten. Ter vergelijking: een equivalente hoeveelheid gekookte botbreuken spaghetti bevat 2,5 gram van vezel en 43 gram koolhydraten. Volkoren pasta is ook hoger in essentiƫle voedingsstoffen zoals B-vitaminen, calcium, ijzer en magnesium.

Haver zemelen Pasta

Pasta gemaakt van haverzemelen is automatisch hele korrels en rijk aan vezels, eiwit en essentiƫle voedingsstoffen. Een kop--100 gram--van haverzemelen bevat 15,4 gram vezels, bijna drie keer zoveel als een equivalente hoeveelheid volkoren pasta. Het geeft je ook 58 milligram calcium, 5.4 milligram van ijzer en 235 mg magnesium. Daarnaast bevat een kopje haverzemelen vitamine B-6 en andere vitaminen. Terwijl haver en haverproducten natuurlijk Glutenvrij zijn, kunnen ze besmet zijn met andere granen tijdens de verwerking. Hebt u een tarwe-allergie, kies haverzemelen of haver bloem pasta die glutenvrij heet.

Gerst maaltijd Pasta

Gerst is een ander graan dat natuurlijk hoog in vezel is en kan worden gebruikt voor het maken van hele korrels pasta. Een kopje--148 gram--gerstemeel of meel bevat 10.11 gram vezels, ongeveer 30 tot 50 procent van de dagelijkse aanbevolen inname en meer vezels dan in een equivalente hoeveelheid haver meel of volkoren pasta. Een kopje van deze hele korrels bloem geeft u ook 15.54 gram eiwit.

Portiegrootte

Hoeveel je eet is net zo belangrijk als wat je eet om te handhaven van een gezond gewicht en evenwichtig dagelijkse voeding. De Cleveland Clinic adviseert dat een portie grootte ideaal slechts 1/2 kop gekookte pasta is. Als u diabetes hebt, is het nog noodzakelijker om te controleren uw koolhydraatconsumptie; het aanbevolen bedrag voor diabetici is 1/3 kopje van pasta. Serveer uw pasta met mager eiwit zoals zonder vel gevogelte of vis en voeg een kant van gestoomde of rauwe groenten voor meer eiwitten en voedingsstoffen.


gerelateerde artikelen