Kan een Gluten-vrij dieet helpen met IBS?

November 1

IBS of irritable bowel syndroom, is een relatief veel voorkomende aandoening en wordt gekenmerkt door constipatie, diarree of een combinatie van beide. Het gaat vaak gepaard met buikpijn, onregelmatige stoelgang en opgeblazen gevoel. Het is meestal gediagnosticeerd wanneer alle andere mogelijke voorwaarden beïnvloeden uw maag-darmkanaal, zoals coeliakie, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, schildklierproblemen, diabetes en cirrose van de lever, zijn uitgesloten en uitgesloten. De beste behandeling voor IBS is trigger voedsel identificeren en elimineren hen uit uw dieet. Sommige mensen ondervinden verlichting van het elimineren van gluten.

Gevoeligheid voor gluten

Coeliakie is een auto-immune aandoening welke schade gluten veroorzaakt ernstige gezondheidsproblemen de darm voering, thema's. Het is gediagnosticeerd met 1 van 133 Amerikanen, volgens een studie van de 2003 uitgevoerd door het centrum voor coeliakie onderzoek. Naast deze voorwaarde raakt glutenintolerantie, ook wel gluten gevoeligheid, 6 procent van de Amerikanen, of een totaal van 18 miljoen mensen, volgens 2011 informatie vanuit het centrum voor coeliakie onderzoek. Mensen die gevoelig voor gluten zijn kan ervaren een scala aan symptomen, met inbegrip van hersenen mist, vermoeidheid, hoofdpijn en gewichtsverlies of gewichtstoename, evenals auto-immune aandoeningen zoals multiple sclerose en reumatoïde artritis. Blootstelling aan gluten kan ook leiden tot IBS.

Gluten-bevattende voedingsmiddelen

Gluten is overvloedig in het voedsel die Amerikanen op een dagelijkse basis verbruikt. Graanproducten, zoals ontbijtgranen, crackers, muesli bars, brood, pasta, pizza deeg, tortilla's, zoutjes, paneren, koekjes, muffins, cake en andere bewerkte korrels, zijn bijna altijd bereid met tarwe of andere bloem gluten bevatten. Bovendien mogen kleine hoeveelheden gluten in voedsel aanwezig waar je zou niet vermoeden het zoals soja saus, teriyaki saus, getextureerde plantaardige eiwitten, marinades, bier, eten zetmeel en kruiden mengsels. Zorgvuldig lezen van ingrediënt lijsten en het vermijden van de bewerkte voedingsmiddelen is essentieel voor het houden van gluten uit uw dieet.

Andere mogelijke oorzaken van IBS

Vele verschillende voedingsmiddelen kunnen leiden tot IBS. Naast gluten omvatten de meest voorkomende intoleranties zuivel, eieren, noten, bananen en soja. Een overmatige groei van gist, een parasiet infectie of een onbalans in de darmflora kan ook de oorzaak voor uw IBS worden. Spreken met een arts of een gastro-enteroloog gespecialiseerd in IBS kan u helpen om de juiste tests om te bepalen wat de exacte oorzaak van uw ongemakken, dus kunt u ervoor kiezen de problematische voedingsmiddelen te elimineren of te ontdoen van eventuele mogelijke infecties.

Proberen een Gluten-vrij dieet

U kunt verschillende tests om te bepalen of u gevoelig bent voor gluten, maar omdat deze tests zijn niet altijd nauwkeurig en kunnen duur, dat een eliminatie dieet is een goedkope en effectieve manier om het zelfde resultaat bereiken ondergaan. Elimineer alle bronnen van gluten uit uw dieet, van de hand liggende om het minst voor de hand liggende gluten-bevattende voedingsmiddelen, gedurende ten minste een maand, idealiter twee, en uw symptomen van IBS-geassocieerde om te zien of zij verbeteren tijdens het volgen van een glutenvrij dieet volgen. Vervolgens langzaam toevoegen van voedingsmiddelen terug in uw dieet, een tegelijk, en noteer uw symptomen om te bepalen welk voedsel uw symptomen veroorzaken.


gerelateerde artikelen