Een Checklist van de hygiëne voor kinderen

November 24

Een Checklist van de hygiëne voor kinderen

Overzicht

Goede hygiëne voor kinderen begint op het moment van geboorte wanneer hun kleine lichamen zijn schepte in een handdoek of wrap en de beschermende coating van de baarmoeder voorzichtig weg wordt schoongemaakt. Naarmate een kind groeit, kan hij beginnen te leren van persoonlijke hygiëne met een beetje hulp van zijn ouders. Het ontwikkelen van goede hygiënische vaardigheden in de kindertijd kan het decor voor reinheid gewoonten als volwassene.

Baden

Inname van een dagelijkse bad of de douche helpt bij het verwijderen van bacteriën uit het lichaam. Een kind moet bijzondere aandacht besteden aan haar oksels, gezicht, geslachtsdelen en voeten, adviseert Parents.com. Scrub onder de nagels en teennagels te verwijderen elke puin. Het uitwendige oor en achter het oor moet voorzichtig worden ook gereinigd.
Een kind moet leren grondig drogen zijn voeten, vooral tussen de tenen waar bacteriën neigt te verzamelen, adviseert de Children's jeugd en Women's Health Service of CYWHS.

Wassen

Regelmatig wassen en masseren van de hoofdhuid zal duidelijke weg vuil, olie en dode huidcellen, merkt de CYWHS. Kinderen die veel tijd buiten doorbrengen of neiging te zweten wellicht vaker shampoo. Oudere kinderen die puberteit naderen moeten vaak hun haar wassen omdat de olieproducerende sebaceous klieren kick in een hogere versnelling. Kinderen met krullend haar voordeel kunnen doen met conditionering van hun haar met Cocos of zoete amandelolie om te helpen stoppen met breuk, neemt nota van de Parents.com.

Handen wassen

Handen wassen is belangrijk voor goede hygiëne omdat de handen een dumpplaats voor de overdracht van ziektekiemen zijn. De Centers for Disease Control and Prevention rapporten dat talrijke aandoeningen en ziekten van ongewassen handen zijn verspreid. Een kind moet zijn handen met water en zeep wassen meerdere malen per dag. Handen moeten grondig worden gewassen en gespoeld voor 20 seconden, adviseert de CDC. Belangrijke hand wassen tijden zijn voor het eten, na het gaan naar de badkamer en na hoesten of niezen. Handen moeten worden gedroogd met een schone handdoek.

Deodorant

Als een kind puberteit, ergens tussen de leeftijd van 8 en 16 benaderingen, de zweetklieren tot leven komen, waardoor een aanzienlijke toename in zweet en lichaam geur in de meeste tieners, volgens de gezondheid van de kinderen. Een kind kan beginnen te routinematig deodorant te dragen als onderdeel van zijn dagelijkse hygiëne-regime.

Schone kleren

Vuil, zweet en dode huidcellen kunnen worden gevangen in sokken, ondergoed en andere kleding. Dat is waarom het belangrijk is te gooien bevuilde kleding in de mand en zetten van vers witgewassen kleding elke dag, volgens de CYWHS.
Het dragen van katoenen sokken kan helpen voeten adem en houd ze koel en droog. Beregening een beetje voet poeder in de schoenen en sokken kan ook helpen houden voeten fris ruiken.

Tanden

Goede hygiënische praktijken voor jonge geitjes omvatten borstelen tanden tweemaal per dag, volgens de American Academy of Family Physicians. De tandarts of de hygienist van uw kind kunt weergeven uw kind de meest efficiënte poetsen technieken voor optimale mondhygiëne. Zoete snacks vervangen door groenten en fruit of crackers en kaas kan helpen voorkomen tandbederf.


gerelateerde artikelen