Eerste twee weken van de zwangerschap symptomen

March 3

Eerste twee weken van de zwangerschap symptomen

Overzicht

Terwijl uw arts uw zwangerschap in weken beginnen met de eerste dag van je laatste menstruatie meet, overwegen kunt u logischer conceptie als het begin van de zwangerschap. Veel vrouwen hebben weinig of geen symptomen tot twee weken na de bevruchting--rond de tijd van de eerste gemiste menstruatie. Anderen hebben bijna klassieke verschijnselen vanaf de eerste dag van een gemiste periode, vaak veroorzaakt door de hormonale veranderingen van de zwangerschap.

Inschrijving borsten

Eerste twee weken van de zwangerschap symptomen

Een vrouw ziet zo spoedig één tot twee weken na de bevruchting, wijzigingen in haar borsten. Een verhoging van oestrogeen zorgt ervoor dat borsten voelen voller, malser en gevoeliger dan normaal. Tepels zou overgevoelig, gevoel van gespannen en tingly worden. U wellicht meer blauwe lijnen--aderen--op uw borsten, evenals een verdonkering van je tepels.

Misselijkheid

Eerste twee weken van de zwangerschap symptomen

Een van de bekendste en gemeenschappelijke symptomen van vroege zwangerschap, tot 90 procent van alle zwangere vrouwen, waardoor misselijkheid kan beginnen zo vroeg als de eerste periode gemist. Stijgende niveaus van humaan choriongonadotrofine, het hormoon gedetecteerd in zwangerschapstesten en een verhoogd gevoel van geur zijn de belangrijkste boosdoeners. Sommige vrouwen ervaren misselijkheid alleen op bepaalde momenten van de dag, zoals de gemeenschappelijke ochtendmisselijkheid, terwijl anderen kunnen lichtjes ziek gevoel de hele dag. Misselijkheid kan of mag niet gepaard gaan met braken.

Vermoeidheid

Eerste twee weken van de zwangerschap symptomen

Veel vrouwen voelen meer moe tijdens de eerste weken van de zwangerschap. Toename van het hormoon progesteron, lagere bloedsuikerspiegel en lagere bloeddruk combineren vroeg in de zwangerschap voor de afvoer van energie. Gaan voor een stevige wandeling of mint-smaak kauwgom kan helpen boost energie, althans tijdelijk.

Hoge temperatuur

Eerste twee weken van de zwangerschap symptomen

U kunt dit symptoom opmerken als u uw temperatuur dagelijks om te bepalen wanneer om seks zwanger te raken te hebben nam. Uw basale lichaamstemperatuur--genomen eerste ding in de ochtend--blijft verhoogd gedurende meer dan twee weken, of langs de tijd wanneer je je menstruatie zou verwachten. Progesteron, geproduceerd door de groeiende embryo en de placenta, houdt uw temperatuur ongeveer 0,5 tot 1 hoger is dan uw normale basislijn als je zwanger bent.


gerelateerde artikelen