Wat Is het verschil tussen OTC DHEA & recept DHEA?

October 11

Wat Is het verschil tussen OTC DHEA & recept DHEA?

"DHEA" staat voor "Dehydroepiandrosteron." Het is een hormoon gemaakt door je lichaam en uitgescheiden door de bijnier. Het wordt gebruikt om te stimuleren atletische prestaties, tekenen van veroudering te vertragen, behandeling van systemische lupus erythematosus, voor gewichtsverlies en een groot aantal andere doeleinden. De Mayo Clinic raadt medisch toezicht als je DHEA gebruikt, omdat het leiden verhoogde niveaus van oestrogenen en androgenen in je lichaam tot kan.

Beschikbaarheid

DHEA is verkrijgbaar op recept alleen in de meeste andere landen, maar in de Verenigde Staten wordt het verkocht als een kruidensupplement. DHEA is onderzocht en kan een dag worden goedgekeurd als een voorschriftdrug door de Amerikaanse Food and Drug Administration voor de behandeling van systemische lupus erythematodes en botdichtheid bij vrouwen die lijden lupus en nemen van steroïde medicijnen, volgens MedlinePlus te verbeteren. Vanaf 2011, is de FDA nog evalueren van het farmaceutische bedrijf toepassing voor dergelijk gebruik.

Verordening

De FDA regelt strikt prescription en over-the-counter medicatie en bedrijven moeten krijgen FDA goedkeuring voor marketing hen voor gebruik in de Verenigde Staten. De FDA heeft verschillende regels voor supplementen, echter. Met supplementen is een fabrikant verantwoordelijk voor ervoor te zorgen dat haar supplement is veilig voor verkopen. De FDA neemt maatregelen tegen onveilige voedingssupplement producten nadat zij op de markt komen. Fabrikanten producten niet registreren met FDA, noch doen zij moeten krijgen van de FDA goedkeuring alvorens te produceren of verkopen van supplementen. Zoals met veel voedingssupplementen zijn er problemen met de controle van de kwaliteit met DHEA, volgens MedlinePlus. In sommige producten aangeduid als met DHEA, is geen DHEA gevonden in hen helemaal. Andere producten bevatten meer dan het bedrag vermeld op het etiket. Ook, terwijl DHEA kan worden gemaakt in een laboratorium met extract van wild yam, je lichaam kan niet synthetiseren DHEA van yam wanneer u een wild yam-supplement te nemen. Daarom, wild yam supplementen op de markt gebracht als "natuurlijke DHEA" misleidend zijn, volgens MedlinePlus.

Geschiedenis

De FDA verboden DHEA in 1985 voor de onbewezen veiligheid en doeltreffendheid. De 1994 Dietary Supplement Health and Education Act had het effect van het verwijderen van dit verbod. Kort daarna verschenen DHEA supplementen op de markt. DHEA, of in voorschrift van vanuit een ander land of aanvulling formulier uit de Verenigde Staten, nog steeds verboden voor gebruik door vele sportieve organisaties, met inbegrip van de National Basketball Association, de National Football League en de National Collegiate Athletic Association. Het is niet toegestaan omdat er bezorgdheid dat de gevolgen ervan kunnen lijken op die van anabole, of spier-gebouw, steroïden.

Overwegingen

MedlinePlus tarieven DHEA als mogelijk effectief voor het verbeteren van de symptomen van lupus, zwakke botten, sommige soorten erectiestoornissen, uiterlijk van de huid bij oudere volwassenen en schizofrenie. Mayo Clinic waarschuwt dat zijn geen langetermijnstudies over de gevolgen van DHEA uitgevoerd. Aangezien DHEA gebruik tot een hoger dan normale niveaus van oestrogenen en androgenen in je lichaam leiden kan, verhoogt het theoretisch risico voor hormoon-gevoelige soorten kanker zoals eierstokken, prostaat en borst.


gerelateerde artikelen