Vitaminen aan het verbeteren van de beweeglijkheid van de zaadcellen

March 5

Vitaminen aan het verbeteren van de beweeglijkheid van de zaadcellen

Vijftien procent van alle paren in de Verenigde Staten hebben problemen concipiƫren te wijten aan problemen met onvruchtbaarheid, volgens MayoClinic.com. In ongeveer 50 procent van de gevallen is paar onvruchtbaarheid te wijten aan de kwaliteit van het sperma, met inbegrip van lage sperma telling, misvormde sperma en de beweeglijkheid van de verminderde sperma. Het is echter mogelijk te verbeteren van de beweeglijkheid van de zaadcellen en vruchtbaarheid.

Vitamine C

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine die nodig zijn om collageen, versterken het immuunsysteem en cellen te beschermen tegen oxidatie. Vitamine C kan ook helpen verbeteren van de beweeglijkheid van de zaadcellen in onvruchtbare mannen. Een 2006-studie uitgevoerd door M. Akmal en collega's in het Dubai Specialized Medical Center & onderzoeklaboratoria onderzocht de effecten van suppletie van vitamine C op een verschillende parameters van het sperma in een groep van 13 onvruchtbaar maar anders gezonde mannen tussen 25 tot 35 jaar. In een open proces ontvangen elke deelnemer 1000mg vitamine C, twee keer per dag gedurende twee maanden. Aan het einde van de studie, de onderzoekers een aanzienlijke stijging opgemerkt in de beweeglijkheid van de zaadcellen na de suppletie van vitamine C en dus geconcludeerd dat vitamine C kan helpen verbeteren vruchtbaarheid bij mannen en de kans op bevruchting.

Zink

Zink is een mineraal dat een belangrijke rol speelt in het activeren van de enzymatische reacties, wondgenezing en normale immune functie. Bij mannen dalen onvoldoende niveaus van zink in sperma de beweeglijkheid van de zaadcellen, volgens een prospectieve studie van 1999 die sperma kwaliteit getest bij 90 mannen olv R. Henkel en collega's bij het Center in de dermatologie en andrologie aan de Justus-Liebig Universiteit in Duitsland en gepubliceerd in "Vruchtbaarheid en steriliteit." Aan te vullen met zink is aangetoond dat het verbeteren van de beweeglijkheid van de zaadcellen, volgens een studie 2008 gepubliceerd in "Medische opdrachtgevers en praktijk: International Journal van Kuwait University" en olv A.E. Omu en collega's van de afdeling Obstetrie en Gynaecologie Health Sciences Centre aan de Universiteit van Koeweit. Vijfenveertig mannen met immotile sperma werden willekeurig toegewezen aan een van de vier groepen met inbegrip van een alleen groep, zink zink met vitamine E groep, zink met vitamine C en E groep of een groep besturingselementen. Uit de studie bleek dat zink therapie met of zonder de extra toeslagen verbeterde beweeglijkheid van de zaadcellen bij de mannen.

Selenium

Selenium is een belangrijke anti-oxidant dat ook de beweeglijkheid van de zaadcellen verbetert. Een 1998 dubbelblinde klinisch gecontroleerde proef gepubliceerd in de "British Journal van de urologie" en olv R. Scott en collega's van de afdeling Urologie in het Glasgow Royal Infirmary, onderzocht de effecten van suppletie van selenium op een groep van basale mannen. Negenenzestig mannen werden willekeurig toegewezen om een placebo, een selenium supplement of een selenium supplement met vitamine A, C en E voor een termijn van drie maanden te ontvangen. De studie toonde meer sperma motility in beide groepen met selenium en resultaten dus suggereren selenium supplementen kan verbeteren vruchtbaarheid bij mannen en kan de kans op bevruchting.


gerelateerde artikelen