How to Cook asperges in de Oven

January 22

How to Cook asperges in de Oven

Asperges is niet alleen een lekkere plantaardige, biedt het ook een goede bron van voedingsstoffen. Het is een uitstekende bron van vitamine K, essentieel voor een goede bloedstolling. Het bevat ook een soort phytonutrient die als een kanker preventieve mogelijkheden kan bieden. Een phytonutrient is een chemische stof aanwezig in planten die voordelen voor de gezondheid kunnen hebben. Asperges is een veelzijdige groente. Koken in de oven biedt een manier om extra smaak met smaak oliën en andere groenten zoals sjalotten te voegen. Haar korte kooktijd maakt voorbereiding gemakkelijk voor een snelle aanvulling op uw maaltijd.

Stap 1

Verwarm uw oven tot 425 graden Fahrenheit.

Stap 2

Spoel asperges onder koud water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. U kunt plan op vier tot zes stengels per dosering afhankelijk van de dikte van de asperges.

Stap 3

Verwijder de houtachtige eind van de stengel. U kunt de uiteinden eenvoudig uitlijnen uit. De stengel zal breken op het punt waar het dikkere deel eindigt. U kunt ook de uiteinden van de stengels snijden met een mes om hun lengtes zelfs voor een aantrekkelijker presentatie.

Stap 4

Plaats de stengels in een kom. Voeg ongeveer 1 tbsp. van olijfolie op de kom en meng. U kunt ook een geïnfundeerd olie zoals een op smaak gebracht met citroen, knoflook of andere kruiden voor de toevoeging van een subtiele smaak.

Stap 5

Line een bakplaat met aluminiumfolie. Spray de folie met koken spray om te voorkomen plakken.

Stap 6

Plaats de voorbereide asperges op de bakplaat. Zout en peper van de stengels. Voor een uitbarsting van smaak kunt u een gastronomische zeezout. Vers verbetert gemalen zwarte peper ook de smaak van de gekookte asperges. U kunt ook andere pepers zoals een peper mix of een smaak kruiden zoals citroen peper.

Stap 7

Voeg extra ingrediënten naar smaak, zoals knoflook, fijn gesneden sjalotjes en rode pepers. Je kunt ook de top van de asperges met een besprenkeling van geraspte Parmezaanse kaas.

Stap 8

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven. Kooktijd zal variëren afhankelijk van de dikte van de asperges. Jonge, slanke stengels kunnen slechts vijf of zes minuten duren. Dikkere stengels kunnen maximaal 15 minuten duren.

Stap 9

Houd een oogje op de asperges, terwijl het kookt. Testen voor tederheid na ongeveer vijf minuten van de kooktijd. U kunt een vork gebruiken om ervoor te zorgen dat de asperges gaar naar uw wens.

Stap 10

Besprenkel de afgewerkte asperges met een beetje vers geperst citroen- of balsamico azijn indien gewenst.

Waarschuwingen

 • Verwijder de asperges uit de oven als tips starten om te voorkomen dat overcooking bruinen.

Tips

 • U krijgt de beste resultaten van het koken in de oven bij het gebruik van asperges stengels van uniforme grootte.
 • Probeer voor een kleurrijke presentatie, een mix van groene, witte en paarse asperges indien beschikbaar in uw supermarkt.
 • Oven roosteren werkt ook goed met wilde asperges.

Wat die u nodig hebt

 • Asperges
 • Bakplaat
 • Aluminiumfolie
 • Chef-kok mes (optioneel)
 • Koken spray
 • Zout
 • Peper
 • Andere specerijen en smaakstoffen (optioneel)

gerelateerde artikelen