Eczeem & zwemmen

August 3

Eczeem & zwemmen

Zwemmen is een populaire activiteit, met mensen op leeftijd zes bezoekende zwembaden 339 miljoen keer in 2007, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. De meeste van hen hebben geen probleem met het water of chemische stoffen, maar sommige zijn kwetsbaar. De Amerikaanse Academie van Dermatologie stelt dat 20 procent van de kinderen en tot drie procent van de volwassenen hebben een probleem van de huid eczeem genoemd. Zwemmen kan soms maken het erger.

Definitie

Eczeem is een inflammatoire huidaandoening. De National Institutes of Health, of NIH, verklaart dat eczeem getroffen huid een overgevoeligheidsreactie heeft en uit in een uitslag breekt. De uitbraak bevat meestal blaren die modder en ontwikkelen een korst. Het begint in het algemeen in kinderschoenen en sommigen ontgroeien het, maar anderen worstelen met het hele volwassenheid. Het begint meestal op de hoofdhuid, gezicht, handen en voeten als de getroffen persoon is twee leeftijd of jonger. Volwassenen krijgen over het algemeen op de binnenkant van hun ellebogen en knieën, evenals hun nek, handen en voeten. Veel van deze gebieden zijn over het algemeen ondergedompeld wanneer een persoon is zwemmen, zodat het water en elke chemicaliën die het bevat kunnen het eczeem beïnvloeden.

Oorzaak

De precieze oorzaak van eczeem is niet bekend, maar NIH verklaart dat verschillende factoren maken een persoon meer vatbaar om het te ontwikkelen. Het draait in gezinnen en vaak treft degenen met astma, hooikoorts en andere allergieën. Het is niet besmettelijk, dus het kan niet worden verspreid naar andere mensen in een zwembad.

Factoren

Er zijn vele factoren die het eczeem verergeren. NIH citeert ruwe materiaal, chemische stoffen in detergentia en huishoudelijke producten, extreme temperaturen en stress als gemeenschappelijke bijdragende factoren. Eczeem kan ook worden beïnvloed door water, milieu irriterende stoffen en droge huid. Zwembaden bevatten chloor en andere potentieel irriterende chemicaliën die een drogende effect hebben. Dit betekent dat zwemmen kan eczeem verergeren.

Overwegingen

Dr. Mark Boguniewicz, een professor van anti-immunologie bij de nationale Joodse medische en Research Center in Colorado, stelt dat mensen met eczeem niet zwemmen vermijden moet. Ze moeten gewoon te baden of douche kort na het verlaten van gechloreerde zwembaden en een hydraterende lotion later toepassen.

Eczeem patiënten moeten zonnebrandcrème dragen bij het zwemmen bij het strand of in de buitenzwembaden. Dr. Boguniewicz waarschuwt dat sommige zon blokkeren producten eczeem irriteren. Hij raadt het gebruik van zonnebrandcrème maakte speciaal voor het gezicht omdat het meestal mild en minder waarschijnlijk te irriteren gevoelige huid.

Waarschuwing

Kinderen en volwassenen met ernstige eczeem moeten vermijden zwemmen want ze lopen een hoger risico irriterend het. De uitslag is jeukende en NIH waarschuwt dat het ruwe van overmatig krabben kan krijgen. Uiteindelijk kun de aangetaste huid je dik en leerachtig, die wordt Lichenificatie genoemd. Deze complicaties vermijden door het verblijf uit de pool totdat de eczeem uitbraak afneemt.


gerelateerde artikelen