Wanneer om gewicht te verhogen bij het tillen

August 6

Wanneer om gewicht te verhogen bij het tillen

Weight lifting is vaak genoemd progressieve weerstand opleiding, als u nodig hebt om de weerstand om te zien van verdere vooruitgang te verhogen. De vraag van wanneer om het gewicht te verhogen is een zeer geldig is, maar het antwoord hangt af van uw doelen en andere factoren. Raadpleeg uw arts voordat u begint met een trainingsprogramma.

Basisrichtlijnen

Als uw doel is het toevoegen van spier, de verbetering van de sterkte of de ontwikkeling van macht, moet u zware trainen. "Zware" betekent in dit geval ten minste 75 procent van uw één-herhaling maximaal op de oefening die u uitvoert. Hierdoor wordt uw hormoonhuishouding inspelen door het produceren van meer testosteron, die het hormoon dat primair verantwoordelijk is voor spiergroei is. Als u met aanzienlijk minder intensiteit, zoals de gewichten in de 50 procent range traint, geleidelijk toevoegen gewicht zodat je lichaam te wennen aan de grotere intensiteit.

Prestaties

Als uw doel is om de hoeveelheid gewicht die je in een één herhaling van een oefening tillen kunt te verhogen, besteden tijd training met vrije gewichten boven 90 procent van je maximale een herhaling. Een verhoging tot 90 procent of meer moet alleen optreden nadat u geworden comfortabel opleiding in het bereik van 75 procent en moet u geleidelijk aan verhogen van de gewichten tot 90 procent. Dit zal het verbeteren van het vermogen van uw lichaam te werven extra spiervezels; meer werving resulteert in grotere sterkte. Als u een lift meerdere keren per week traint, moet slechts één training worden verricht bij 90 procent of meer.

Periodisering

Een andere methode voor het bepalen wanneer u wilt verhogen van de gewichten van de opleiding is periodisering genoemd. Dit is een methode van geleidelijk toenemende uw opleiding percentage op een wekelijkse basis, totdat u uw vorige één-herhaling maximum hebben overschreden. Een voordeel van deze methode is dat het geleidelijk u om intensiteit te verhogen toestaat terwijl de zwaardere gewichten van de opleiding steeds gewend. Een voorbeeld zou een cyclus beginnen door training met 60 procent van uw één-herhaling maximaal en verhogen met 5 procent per week tot je hebt bereikt 105 procent, of zelfs 110 procent van uw vorige maximaal.

Gebruik gezond verstand

Een van de grootste fouten in opleiding groeit gewicht te vroeg, wat in letsel resulteren kan. Gebruik van juiste beslissing op het vergroten van gewicht, laat niet je ego beslissen. Nooit offer goede techniek een paar pond toevoegen aan de balk. Gewichtheffen is één van de veiligste sporten in bestaan, met een lager tarief van de schade dan badminton. Het is nooit een oefening zelf waardoor een blessure; het is een slechte beslissing door de lifter.


gerelateerde artikelen