Hoe kan ik stoppen met eten van angst?

July 12

Hoe kan ik stoppen met eten van angst?

Als u ooit ijs, chocolade of andere calorie beladen voedingsmiddelen na een stressvolle dag verlangde hebt, bent je niet alleen. Veel mensen zoeken naar dergelijke comfort levensmiddelen niet alleen voor hun smaak, maar omdat zij ook de effecten van chronische angst sussen. Terwijl bereiken voor nog een plak van pizza kan u maken heeft gevoel meteen beter, emotioneel eten belangrijke, op lange termijn bijwerkingen zoals obesitas, diabetes en hart-en vaatziekten.

De stressrespons

Wanneer een gevaarlijke situatie zich voordoet, verzendt uw hersenen een signaal naar je lichaam, het voor de productie van een hormoon genaamd cortisol te vertellen. Cortisol helpt u bij het reageren op gevaar door verheffen uw hartslag, het versnellen van uw metabolisme en waardoor je Alerter. Dit staat bekend als de "strijd of vlucht" reactie. Wanneer de cortisol je hersenen bereikt, heeft een automatische "shut-off"-effect. Uw hersenen vertelt je lichaam om te stoppen met de productie van cortisol en bent u vervolgens in staat om te ontspannen.

Angst eten en chronische Stress

Wanneer onze lichamen worden geconfronteerd met chronische stress, doet de cortisol productie reactie niet ophouden. Cortisol productie gaat in overdrive en onze lichamen worden voortdurend alert en angstig.

Volgens "Psychology Today," activeert deze voortdurende stress ook andere stress-receptoren. Een van deze receptoren vertelt het lichaam te vinden en te consumeren voedsel beladen met calorieën en vet. De verhoogde cortisol wordt deze calorieën verplaatst naar uw buik, die ligt dicht bij uw lever, en kunt uw lever de calorieën onmiddellijk omzetten in energie om te helpen u omgaan met constante stress. Deze vetzuren deposito's vertellen je hersenen om cortisol productie is uitgeschakeld en u begint om te ontspannen.

Overwegingen

Terwijl rijke, vette voedingsmiddelen eten verminderen uw angst op korte termijn helpt, kan emotioneel eten hebben desastreuze gezondheidseffecten op lange termijn. Als u worden geconfronteerd met de voortdurende stress als gevolg van een drukke leven, u kan vertrouwen op de beschikbaarheid van een overvloed aan calorierijke comfort levensmiddelen en uw energiereserves zullen niet uitputten. De calorieën verbruikt in reactie op cortisol resultaat in vet accumulatie in je buik. Overtollige gewicht rond de buik kan leiden tot diabetes en hart-en vaatziekten.

Oplossingen

Het goede nieuws is dat u niet hoeft te eten uw uitweg van stressvolle situaties. Lichaamsbeweging, meditatie, yoga en seksuele activiteit stimuleren ook het deel van je hersenen waardoor je high-calorie voedsel zoeken tijdens stressvolle tijden. Ontspanningstechnieken zoals ademhaling oefeningen en bemiddeling, kunnen als geoefend op een regelmatige basis, ook helpen uw lichaam te voorkomen dat de stressrespons.

Getting genoeg slaap kan je lichaam helpen wanneer het wordt geconfronteerd met stress. Een vermoeid lichaam kan meer gevoelig zijn voor de gevolgen van cortisol productie, dus zorg ervoor dat u minstens acht uur slaap elke nacht.

Medicatie kan ook helpen verlichten de symptomen van uw bezorgdheid, en kan u helpen voorkomen bereiken voor de menselijke voeding wanneer uw stress niveaus hoog zijn. Raadpleeg uw arts voor meer informatie.

Oefening

Reguliere cardiovasculaire oefening is vooral handig voor het beheer van de spanning, depressie en angst. Volgens «««MayoClinic.com, hoewel het directe verband tussen lichaamsbeweging en verminderde angst is nog niet bekend, kan oefening helpen verhogen uw lichaamstemperatuur, die kunt u ontspannen. Daarnaast brengt de oefening chemicaliën in de hersenen genaamd endorfine, waardoor u zich beter voelt. Trainen, door het helpen van u calorieën te verbranden en afvallen, kan ook het verhogen van uw vertrouwen en helpen u zich beter voelt over je lichaam, die u weerstaan aan de verleiding van comfort voedingsmiddelen kan helpen.


gerelateerde artikelen