Bijwerkingen van teveel sinaasappelsap

July 7

Bijwerkingen van teveel sinaasappelsap

Ook eten veel van voedsel of drank kan onaangename gevolgen hebben, en jus d'orange is geen uitzondering. Veel mensen beginnen hun dag met sinaasappelsap, en sommigen liever de drank de hele vrucht. Maar als je te veel jus d'orange drinkt, bijwerkingen kunnen optreden. Als u wilt om gezond te blijven terwijl het vermijden van de slechte gevolgen van het drinken van teveel OJ, hebben de hele vruchten in plaats daarvan.

Voeding feiten

De hoeveelheid calorieën en suiker krijg je van jus d'orange varieert sterk, afhankelijk van het bedrag dat u in één keer. Bijvoorbeeld, heeft een kleine 4-oz. portie jus d'orange 56 calorieën en 12,9 g koolhydraten, terwijl een grotere portie van 16-oz. 223 calorieën en 51.6 g koolhydraten. Sinaasappelsap, is of het pulp of niet heeft, niet een goede bron van vezels, in tegenstelling tot hele verse sinaasappelen.

Bloed-suiker niveaus

Jus d'orange heeft een relatief lage glycemische index, wat betekent dat de koolhydraten uw bloedsuikerspiegel trager verheffen, vergeleken met een hoog-glycemische voedingsmiddelen zoals wit brood, snoep of aardappelen. Het probleem is dat de meeste mensen niet aan een kleine portie jus d'orange vasthouden doen, en een grote portie leiden tot kan een hoog-glycemische lading, of een grote hoeveelheid koolhydraten in een keer, die uw bloedsuiker snel kan verheffen. Bijvoorbeeld, heeft een 4-oz. portie jus d'orange een glycemische lading van 5,9, terwijl een 16-oz.-portie een glycemische lading van 23.7 heeft. Een glycemische lading onder 10 is laag; 11 tot en met 19 is matig, en boven de 20 is hoog. Een hoog-glycemische lading kan compromis uw bloedsuiker controle, vooral als je diabetes of pre-diabetes.

Energie niveaus

Inconsistente energie niveaus gedurende de dag zijn een neveneffect van het drinken van teveel jus d'orange. Drinken te veel regelmatig kan leiden tot grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Hoewel je onmiddellijk na de downing een groot glas jus d'orange energiek voelen kan, sleep je energie kan snel uw bloedsuikerspiegel keldert.

Gewichtstoename

Een ander neveneffect van de consumptie van voedsel en dranken met een hoog-glycemische lading is dat zij tot gewichtstoename en obesitas bijdragen kunnen. Jus d'orange is niet erg bevredigend, omdat het niet elke vezel. De daling van de bloedsuikerspiegel, die volgt op de consumptie van grote hoeveelheden van jus d'orange kun je hunkert naar meer koolhydraten en u wilt meer voedsel, wat leiden gewichtstoename tot kan veroorzaken.


gerelateerde artikelen