Huid, huiduitslag & hobbels terugkerende elke maand

September 14

Huid, huiduitslag & hobbels terugkerende elke maand

Hormonale veranderingen die zijn gekoppeld aan de vrouwelijke menstruatiecyclus kunnen leiden tot uitbraken van bultjes en huiduitslag die elke maand terugkeren van de huid. Acne is een androgene stoornis, verrekening door de effecten van de familie van hormonen genoemd androgenen, volgens een artikel van Dr. Geoffrey Redmond van het hormoon Help Center in New York. De androgeen hormoon familie bevat testosteron, het hormoon meestal verantwoordelijk voor de bultjes en huiduitslag van hormonale acne.

Hormonen

Hormonen zijn verantwoordelijk voor olie klier rijping in huid, volgens de website van Acne. Bij sommige mensen leidt een overproductie van androgenen tot een overproductie van olie. Vette huid is onderworpen aan puistje hobbels en vlakke gebieden van een ontsteking van de uitslag-achtige genaamd seborrheic dermatitis. Seborrheic dermatitis die wordt weergegeven in de wangen en de neus, bekend als de vlinder ruimte, heet acne rosacea. Volgens Redmond ervaren veel vrouwen meer breakouts de week voordat hun maandelijkse menstruatie. Dit is waarschijnlijk het gevolg van een stijging van de testosteron niveaus, schrijft hij.

Polycysteus ovarium syndroom

Acne is een van de symptomen van polycysteus ovarium syndroom bij vrouwen. Andere symptomen van POCS zijn onregelmatige menstruatie, zoals intervallen langer dan 35 dagen tussen perioden of langere perioden, volgens MayoClinic.com. Androgenen spelen een rol bij de ontwikkeling van deze aandoening, die kort na het begin van de menstruatie in een vrouw optreden kan. De website WomensHealth verklaart dat overtollige insuline tot een toename van de productie van androgeen leidt.

Behandeling

Wanneer breakouts van bultjes en huiduitslag niet op traditionele acnebehandelingen reageren, wordt hormonale testen aangegeven. Door hormonale testen bepaalt een arts als een gebrek aan evenwicht aanwezig en de aard van het gebrek aan evenwicht, zoals bijnier, hypofyse en eierstokken afwijkingen is. Lage dosis orale anticonceptiva worden soms gebruikt voor het behandelen van hormonale onbalans. Andere behandelingen omvatten veranderingen in levensstijl. Volgens WomensHealth, kunnen veranderingen in levensstijl volstaan om te herstellen van het lichaam aan normale hormoon functie vanwege de verbinding tussen de overtollige insuline en overtollige androgeen productie. Dieet en lichaamsbeweging om lagere insulineniveaus en bevordering van gewichtsverlies worden aanbevolen. Raadpleeg een dermatoloog of arts wanneer terugkerende maandelijkse breakouts aanhouden.

Huidverzorging

Huid zorg en goede hygiƫne zijn belangrijk, maar ze zal niet voorkomen dat huiduitslag en hobbels veroorzaakt door hormonale onbalans, volgens Redmond. Terwijl het is verleidelijk om het gebruik van zepen en agressieve reiniging maatregelen, acne-gevoelige huid heeft vocht nodig, dus het gebruik van milde huid reinigen behandelingen om uw huid uitdrogen. Het is belangrijk, evenals, make-up en huidverzorgingsproducten die niet-comeogenic om te voorkomen dat uw acne problemen escaleren door de invoering van extra olie op de huid te gebruiken. Tenzij een product geeft aan dat het niet-comeogenic, heeft het het potentieel om mee-eters en whiteheads in olieachtige huid veroorzaken. Een goede routine voor acne-gevoelige huid bestaat uit tweemaal daags reinigen met een mild reinigingsmiddel, de dagelijkse toepassing van benzoylperoxide en eenmaal - of tweemaal daags toepassing moisturizer.


gerelateerde artikelen