Hoe oefent toename veneuze Return?

June 12

Hoe oefent toename veneuze Return?

Dag in, dag uit, uw hart pompen weg leveren getrouw, zuurstofrijk bloed naar de cellen in uw hele lichaam. Maar na verloop van tijd een sedentaire levensstijl in combinatie met stress en slechte voeding kan leiden tot complicaties in uw bloedsomloop die belemmeren uw hart mogelijkheid om zijn werk te doen. Begrijpen hoe oefening invloed op uw cardiovasculaire systeem kan je motiveren om tijd voor regelmatige dagelijkse oefening maken.

De bloedsomloop

Elke keer dat uw hart klopt en uw linkerventrikel contracten dwingt bloed in uw aderen, vaartuigen die zuurstofrijk bloed aan cellen in uw hele lichaam leveren. In de haarvaten op de site van de cel, is zuurstof uitgepakt en omgewisseld voor koolstofdioxide, een eindproduct van cellulaire metabolisme. De aders voeren dan de CO2 naar de longen te vervallen en vervangen door verse zuurstof, een proces genaamd veneuze terugkeer. In een gezond hart herhaalt deze cyclus zich voortdurend zonder onderbreking. Maar uw hart is een spier en, net als andere spieren, het kan zwak en slap met onbruik. Uw bloedvaten zijn ook bekleed met spierweefsel die elastische eigenschappen die in het gedrang komt heeft wanneer u niet uit te oefenen.

Bloeddruk en bloedsomloop

Als de waterdruk in uw huis dat fluctueert wanneer kranen geopend en gesloten, bloeddruk zijn verhoogt en verlaagt in reactie op de kracht en de frequentie van de wee├źn van uw hart. Bloeddruk wordt ook geregeld door verwijding en vernauwing van de slagaders, bloed omleiden naar gebieden van hoge vraag, zoals de spieren tijdens de training. Echter, na verloop van tijd schade aan het endotheel voering en een opbouw van lipiden in het lumen slagaders worden stijf en inelastisch, verliezen hun capaciteit voor vernauwing en verwijding kan veroorzaken. Verstopte stijve slagaders kunnen leiden tot excessieve weerstand in de perifere circulatie, retourneren maken van tegendruk en vermindering van veneuze

Veneuze terugkeer en hartfunctie

Er zijn twee fasen van de hartfunctie. Systole is de samentrekking fase, waar de kamers verdrijven bloed en diastole is de fase van de ontspanning waar de kamers worden aangevuld. Wanneer veneuze terugkeer beperkt is, ontvangt het linkerventrikel minder zuurstofrijk bloed, wat resulteert in een low-end diastolische volume. Wanneer EDV slinkt, mislukt het ventrikel te rekken, een belangrijk voorloper van een krachtige samentrekking en uitwerpen van bloed. Lage EDV in combinatie met een zwakke hartspier en buitensporige perifere weerstand van het hart capaciteit om te voldoen aan de eisen van de zuurstof van het lichaam kunt beperken.

Oefening aanpassingen

Tijdens de oefening vergemakkelijkt de ritmische pomp van uw spieren veneuze terugkeer door dwingen bloed door de one-way kleppen die naar het hart leiden. Wat meer is, maakt verhoogde Long activiteit een verandering in thoracale druk dat bloed naar je hart trekt. Regelmatige lichaamsbeweging verbetert veneuze terugkeer door totale bloed volume verhogen, einde diastolische volume verhogen, en verhoging van de grootte en de contractiele kracht van de hartspier. Oefening verhoogt ook het nummer van de haarvaten in de spier waar zuurstof en CO2 worden uitgewisseld, vermindering van de perifere weerstand. Voor optimale hartgezondheid adviseert de American Heart Association een minimum van 150 minuten per week van matige lichaamsbeweging, of 75 minuten per week van krachtige oefening, of een combinatie van gematigde en krachtige activiteit.


gerelateerde artikelen