Wat zijn de oorzaken van een vergroot hart ventrikel?

June 1

Wat zijn de oorzaken van een vergroot hart ventrikel?

Het menselijk hart bestaat uit vier kamers: de twee bovenste holten, die ontvangen bloed en staan bekend als de atria, en de twee lagere kamers, die bloed pompen en staan bekend als de ventrikels. Het linkerventrikel pompt zuurstofrijk bloed in de aorta door het lichaam circuleren. De rechterventrikel pompt het zuurstofarme bloed in de aderen pulmonary naar de longen. Net als elke spier, wanneer het hart harder werkt, wordt het groter. In het geval van het hart; echter, groter is niet beter. Veel voorwaarden invloed op het hart, waardoor het moeilijker pomp en daarom wat resulteert in een uitgebreide ventrikel.

Aangeboren hartafwijkingen

Aangeboren hartafwijkingen, problemen met de structuur van het hart aanwezig vanaf de geboorte, van invloed zijn op acht uit elke 1000 baby's geboren in de Verenigde Staten, volgens het nationale hart Long- en bloed Instituut. Aangeboren afwijkingen variëren van eenvoudig, wat betekent dat ze geen behandeling nodig of fix eenvoudig, complex, waarvoor een chirurgische ingreep en levenslang medische zorg.

Een soort aangeboren afwijking, bekend als stenose, veroorzaakt een hartklep te dikken, verhinderend het openen. Pulmonale klep stenose zorgt ervoor dat het rechterventrikel om harder te werken aan de pomp bloed naar de longen, wat leidt tot uitbreiding. Aorta stenose is van invloed op de hartklep leidende uit het linkerventrikel naar de aorta, waardoor het linkerventrikel te werken harder, wat resulteert in de uitbreiding.

Pulmonale hypertensie

Pulmonale hypertensie beschrijft hoge bloeddruk die van invloed is op de rechterkant van het hart en de slagaders die leiden naar de longen. De verhoogde druk in de slagaders die leiden tot de longen verhoogt de druk in het rechterventrikel. Dit zorgt ervoor dat het rechterventrikel om harder te werken aan de pomp bloed, dat de spier verzwakt. Wanneer er minder bloed naar de longen stroomt, probeert de rechterventrikel te compenseren door steeds dikker en groter, dus houden meer bloed in de hoop de hoeveelheid bloed die het bereiken van de longen vergroten. Na verloop van tijd mislukt de uitgebreide ventrikel als gevolg van de toegevoegde spanning, volgens MayoClinic.com.

Hypertrofische cardiomyopathie

Hypertrofische cardiomyopathie beschrijft een type van hart-en vaatziekten waardoor de hartspier, specifiek de ventrikels, dikker te vergroten. Hypertrofische cardiomyopathie kan optreden als gevolg van een aangeboren afwijking of als gevolg van chronische hoge bloeddruk. De Cleveland Clinic meldt dat Hypertrofische cardiomyopathie treft ongeveer één in 500 mensen in de Verenigde Staten.

Hypertrofische cardiomyopathie zorgt ervoor dat het septum, de muur scheidt de linker- en zijkanten van het hart, te dikken. Dit vermindert de doorstroming van het bloed van het linkerventrikel aan de aorta, dus waardoor het linkerventrikel te werken harder, leidt tot uitbreiding. De wijzigingen in het septum kunnen ook invloed hebben op het rechterventrikel, waardoor het ook groter worden.


gerelateerde artikelen