Hoe werken de vruchtbaarheid Drugs?

October 25

Vruchtbaarheid Drugs gebruiken

Volgens de Amerikaanse maatschappij voor reproductieve geneeskunde (ASRM), ongeveer 85 tot 90 procent van alle gevallen van onvruchtbaarheid, hetzij door middel van vruchtbaarheid drugs aan vrouwen of door middel van reproductieve orgel chirurgie worden behandeld. Een van de belangrijkste oorzaken van vrouwelijke onvruchtbaarheid is problemen met (of het ontbreken van) ovulatie. De Mayo Clinic meldt dat vruchtbaarheid drugs de belangrijkste lijn van de behandeling voor vrouwen met deze aandoening zijn. De meeste vruchtbaarheid drugs werken in één van twee manieren: ze ofwel groei ovariële follikel, of ze induceren ovulatie.

Vruchtbaarheid Drugs die de groei van de follikel

Veel vruchtbaarheid drugs gebruikt vandaag stimuleren de groei van de follikel in de eierstok. Volgens de Mayo Clinic, zijn deze drugs ontworpen om de acties van FSH (follikelstimulerend hormoon), die een natuurlijk voorkomende hormoon dat ervoor zorgt dat de eierstokken is om follikels groeien na te bootsen. Na de ovulatie eieren deze follikels burst en release voor bevruchting. Verschillende vruchtbaarheid drugs bereiken dit op verschillende manieren. Bijvoorbeeld, activeert Clomiphene (ook bekend onder de merknamen Clomid en Serophene) de hypofyse om meer van zijn natuurlijk geproduceerd FSH vrij te geven. FSH kan ook rechtstreeks worden genomen, en is beschikbaar onder de merknamen gonaal-F en Bravelle.

Vruchtbaarheid Drugs die ovulatie stimuleren

Andere vruchtbaarheid drugs zijn beschikbaar die stimuleren ovulatie, waardoor een rijpe follikel te barsten en het vrijgeven van een ei in een eileider. Deze drugs kunnen zelfstandig worden gebruikt, of als een aanvulling op de groeiende follikel drugs. Ze heten gonadotrofinen. De drie veelgebruikte vruchtbaarheidsbehandelingen zijn menselijke menopauze gonadotrofinen (hMG, ook bekend onder de merknaam Repronex), humaan choriongonadotrofine (HCG, ook bekend onder de namen van de hersenen, Ovidrel en Pregnyl) en gonadotropin - releasing hormone-analogen (Gn-RH). HMG zowel HCG werken rechtstreeks op de eierstokken te stimuleren ovulatie. GN-RH, aan de andere kant, werkt op de hypofyse ter voorkoming van vroegtijdige eisprong te voorkomen. Het wordt meestal gebruikt in combinatie met FSH.

Andere Vruchtbaarheid Drugs

Insulineresistentie en abnormale prolactine niveaus kunnen ook indirecte oorzaken van onvruchtbaarheid, als zij zowel met de productie van de follikel en ovulatie interfereren. Metformine, ook bekend als Glucophage, kan worden gebruikt als een IVF-behandeling als insulineresistentie (die kan leiden tot ovariële cysten, en dus mengen met follikel vorming en ovulatie) de vermoedelijke oorzaak van onvruchtbaarheid is. Abnormaal hoge niveaus van prolactine (het hormoon dat stimuleert de productie van de melk van de borst) kunnen ook de oorzaak van onregelmatige eisprong bij sommige vrouwen worden. Bromocriptine, ook bekend als Parlodel, kan worden gebruikt voor het verminderen van prolactine niveaus bij vrouwen die onvruchtbaar zijn. Goed nieuws uit de National Institutes of Health: ongeveer tweederde van de paren die drug vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan slagen in zwanger.


gerelateerde artikelen