Is het gewicht opgeheven op een Smith Machine hetzelfde als vrije gewichten?

October 5

Is het gewicht opgeheven op een Smith Machine hetzelfde als vrije gewichten?

Geen gewicht opgeheven op elke machine is hetzelfde als het gebruik van vrije gewichten. In alle gevallen, is minder inspanning nodig om te stabiliseren van het gewicht, waardoor de lift makkelijker. In sommige gevallen de Smith-machine zelf heeft een tegenwicht dat het gewicht van de balk vermindert, en vaak is er geen manier om te weten hoe veel. De bar pad zelf anders is omdat u niet in een rechte lijn verplaatsen, ondanks hoe het eruit kan zien. De Smith-machine kan je toestaan om meer gewicht te gebruiken, maar u wilt bepalen of het eindresultaat de moeite waard is.

Wat de Smith Machine doet

De Smith-machine is een machine waardoor de bar in een verticale pad dus je niet hoeft om het te controleren. Haken de bar op zijn plaats houden en je moet iets verheffen en draai daarna aan de bar om het vrij te geven. Als je vastloopt, moet u snel draaien de bar weer in positie, die wellicht niet altijd haalbaar is, zodat een spotter is geadviseerd voor alle oefeningen. Er is geen ingebouwde spotten functie, er zijn ook bars die u instellen kunt op het gewicht te vangen als u wilt dumpen.

Gehurkt op de Machine

Een van de meest voorkomende oefeningen uitgevoerd op de Smith-machine is de squat. Veel mensen beginnen met behulp van de Smith machine wegens hun gebrek aan het evenwicht voor het uitvoeren van een echte squat, en anderen omdat ze per ongeluk het gevoel dat het een bepaald deel van hun benen isoleert. Helaas, geen is ideaal. De barbell squat werft veel meer van de spieren van je benen dan elke houding in de Smith machine. Dit is vooral belangrijk wanneer kraken, zoals de activering van de hamstring beschermt de patella pees tijdens flexie van de quadriceps. Wanneer de hamstring is niet zo actief aangeworven, zoals bij het gebruik van de Smith-machine, u bent op groter risico op knie-blessure zoals uw kniegewricht zelf minder stabiel is.

Verdere complicaties

Hoewel u kunnen bewegen meer gewicht wellicht, zijn de mechanica van de lift zelf verschillend. De verschillen in het mechanische karakter van de twee liften is een van de redenen dat er geen consistente vergelijking tussen de twee liften is. Dit geldt met name voor de belasting op je onderrug. De vaste positie van de halter vereist u om beide duw je knieën naar voren terwijl uw hamstrings worden gedeactiveerd, riskeren uw knieën, of mager vooruit verhogen het schuintrekken op uw onderrug dwingen. Een toename van de kracht op uw rug, met name de L4-L5 Vertebrale gewrichts-, schuintrekken zet u op extreme risico van verwonding.

En over de Bench Press...

Terwijl sommige mensen vaak meer op de Smith machine tillen kunnen wanneer benching, zijn er andere redenen die dit niet over te aan uw free-weight bankdrukken dragen doet. Wanneer benching, zijn sommige van de kleine spieren rond het gewricht van de schouder, zoals de rotatorenmanchet, nodig om te stabiliseren van de bar. Aangezien de Smith machine dit voor u doet, uw interne rotators niet goed ontwikkelen en zul je moeite stabiliseren van de bar bij het verplaatsen naar de vrije gewichten. Dit is de instelling zelf voor letsel. Dus in plaats van te proberen om erachter te komen hoe om te zetten van de Smith zal machine gewichten tot vrije gewichten, lift vrije gewichten en je nooit heb af te. Smith machines variëren van machine naar machine, maar zwaartekracht is constant.


gerelateerde artikelen