Controloc bijwerkingen

October 4

Controloc bijwerkingen

Controloc (pantoprazol) is een recept medicatie geïndiceerd voor de tijdelijke verlichting van symptomen geassocieerd met de zure terugvloeiing bij volwassen patiënten. Zure reflux treedt op wanneer maagzuur abnormaal naar achteren van de maag in de slokdarm, de keel of mond stroomt. Controloc is momenteel niet verkocht in de Verenigde Staten. Controloc bijwerkingen bespreken met een arts of apotheker voordat u begint met behandeling met dit medicijn.

Diarree

Patiënten die Controloc kunnen ervaren diarree als bijwerking van de behandeling, leggen ambtenaren van de gezondheidsdienst met het Europees Geneesmiddelenbureau, de Europese tegenhanger van de Amerikaanse Food and Drug Administration. Bijwerkingen van diarree kan ongemakkelijk zijn en kan bijdragen aan sensaties van krampen of pijn in de buik. Als u wilt beperken de vindplaats van deze bijwerking, moet Controloc worden gehouden na het eten van een kleine snack of maaltijd. Praat met een arts als de diarree bijwerkingen aanhouden of verergeren tijdens behandeling met dit medicijn.

Misselijkheid of braken

Bepaalde patiënten die Controloc kunnen ervaren, misselijkheid of braken als bijwerkingen van de behandeling, verklaart Drugs.com, een collegiaal getoetste drug informatie website voor consumenten. Bijwerkingen van maagpijn meestal kort na de behandeling ontstaan en kan blijven voor enkele uren. Maag gas of opgeblazen gevoel kan ook optreden in combinatie met misselijkheid of braken, waarschuwen ambtenaren van de gezondheidsdienst in Medline Plus, een bron van de medische informatie wordt ondersteund door de Amerikaanse National Library of Medicine en de National Institutes of Health.

Hoofdpijn

Hoofdpijn bijwerkingen kunnen ontwikkelen voor bepaalde patiënten die Controloc, verklaart het Europees Geneesmiddelenbureau. Pijnlijke hoofdpijn symptomen kunnen variëren in ernst van mild tot ernstig en kunnen zich voordoen binnen elke regio van het hoofd. Deze bijwerkingen meestal verdwijnen na de behandeling met Controloc maar opnieuw optreden tijdens latere doseren.

Nemen van een over-the-counter pijnstillende medicatie, zoals paracetamol, kan helpen verlichten van hoofdpijn bijwerkingen bij bepaalde patiënten. Als hoofdpijn bijwerkingen in combinatie met visie problemen optreden, huidveranderingen of griep-achtige symptomen, zoals koorts, koude rillingen of keelpijn, neem contact op met een arts voor verdere evaluatie en verzorging.


gerelateerde artikelen