Lijst van levensmiddelen die middellange-keten triglyceriden bevatten

December 29

Lijst van levensmiddelen die middellange-keten triglyceriden bevatten

Het blijkt dat niet alle verzadigde vetten gelijk zijn. Elke verzadigd vet heeft zijn eigen structuur en hun individuele verschillen beïnvloeden de manier waarop ze in je lichaam werken, rapporten van een artikel in het januari 2014-nummer van het "Publicatieblad van de Academie van voedings- en dieetleer." Aantal verzadigde vetten, genaamd middellange-keten triglyceriden, zijn meer zoals koolhydraten dan vetten gemetaboliseerd en snel gebruikt voor energie.

Middellange-keten triglyceriden Basics

De meeste vetzuren--lange-keten vetzuren--genoemd hebben 12 tot en met 22 moleculen van koolstof. Middellange-keten triglyceriden, of MCTs, zijn verzadigde vetten met 8 tot 12 koolstofatomen. De meeste vetzuren doorlopen een speciale spijsverteringsproces, die toestaat hen om te reizen via uw bloedbaan naar weefsels die metaboliseren of vetten op te slaan. MCTs zijn verschillend, omdat ze gemakkelijk geabsorbeerd, vervolgens in de lever gemetaboliseerd en voor energie gebruikt. De drie MCTs--capric acid, caprylzuur en laurinezuur--zijn natuurlijk gevonden in een verscheidenheid van dierlijke en plantaardige vetten, maar enkele bronnen bevatten aanzienlijke hoeveelheden.

Kokosolie en palmpitolie

Kokosolie en palmpitolie zijn de beste bronnen van MCTs. Beide hebben ongeveer 11 gram verzadigd vet in 1 eetlepel olie. Uit het totale verzadigde vetten krijg je 7,4 gram MCTs van een eetlepel palmpitolie en 7.9 gram van kokosolie. Deze oliën worden algemeen gebruikt frituurvet in levensmiddelen, snoep, instant noedels, gebakken goederen en nondairy creamers snack. De enige manier om te weten of ze in het voedsel dat u koopt is het controleren van de lijst van ingrediënten.

Zuivelproducten

Melk is een natuurlijke bron van MCTs, maar het bedrag dat je krijgt hangt af van of je hele of vetarme producten kopen. Een kopje van volle melk heeft 0,55 gram MCTs, terwijl magere melk nauwelijks een spoor hoeveelheid bevat, volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw. Een eetlepel boter heeft 1 gram van MCTs en één segment, of 1 ounce, cheddar kaas 0,4 gram. Boter, volle melk en kaas bevatten 5 tot en met 7 gram totaal verzadigd vet, dus de hoeveelheid slagader-verstopping vetten die je zult consumeren de hoeveelheid MCTs overschrijdt.

Huisgemaakte Versus Graanpreparaten

Commercieel bereide levensmiddelen hebben vaak meer MCTs dan hun tegenhangers thuis gekookt. Helaas, de hogere hoeveelheid MCTs ook hand in hand gaat met meer totaal en verzadigde vetten. Bijvoorbeeld, heeft een generieke fastfood koekje met ham 6 gram van MCTs en 16 gram totale verzadigde vetten, volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw. Ter vergelijking: een grote bevroren biscuit gebakken thuis en een 3-ounce portie ham hebben nauwelijks een spoor van MCTs en een kwart de hoeveelheid verzadigd vet.


gerelateerde artikelen