Aan een bot-deficiëntie gerelateerde ziekten

November 20

Aan een bot-deficiëntie gerelateerde ziekten

Veel ziekten veroorzaken bot tekortkomingen. Volgens de website van de Merck Manuals Online medische handboeken bone sommige aandoeningen veroorzaken pijn, terwijl anderen asymptomatisch zijn. Het onderzoeksinstituut Lerner bij de kliniek van Cleveland---een van de top-vier ziekenhuizen in de de Verenigde Staten---stelt dat bot tekortkomingen zijn kostbaar in termen van zowel de menselijke als de monetaire. Bot tekortkomingen kunnen worden veroorzaakt door ondervoeding, de levensstijl samenhangende factoren en bepaalde medische aandoeningen.

Rachitis

Rachitis is een ziekte die zijn gekoppeld aan bot tekortkomingen. Volgens de website van de Mayo Clinic is rachitis het ontharden en verzwakking van de botten bij kinderen als gevolg van een vitamine D-deficiëntie. Vitamine D is essentieel voor het bevorderen van de absorptie van calcium en fosfor uit het maag-darmkanaal. Zonder voldoende vitamine D, zal een kind kunnen behouden van de juiste hoeveelheid calcium en fosfor in zijn botten. Gemeenschappelijke tekenen of symptomen die gepaard gaan met rachitis omvatten het volgende: skeletafwijkingen zoals gebogen benen, ongebruikelijke spinale kromming en bekkenbeen afwijkingen; broze botten die vatbaar voor breuk, gebrekkige groei, holtes en tand defecten zijn; bot pijn; en spierzwakte. De Staten van de Mayo Clinic website die als rachitis blijft onbehandeld, vele ernstige complicaties kunnen zich manifesteren, met inbegrip van de ontwikkeling van vertraagde motorische vaardigheden, verminderde fysieke groei en ontwikkeling en beslagleggingen.

Osteoporose

Osteoporose is een ziekte die zijn gekoppeld aan bot tekortkomingen. MedlinePlus, een dienst van de Amerikaanse National Library of Medicine en de National Institutes of Health, stelt dat osteoporose vermindert iemands bot mineraal dichtheid, waardoor botten zwak en gevoelig voor breuk. Volgens MedlinePlus, hoewel om het even wie kan het ontwikkelen van osteoporose, is het meest voor bij oudere vrouwen. Tot zal 50 procent van de vrouwen-en 25 procent van de mannen ouder dan 50 breken een bot als gevolg van osteoporose op enig moment in hun leven.

De nationale osteoporose Stichting staat dat een persoon met osteoporose meestal enkele symptomen ervaart en dat ze niet dat ze heeft de ziekte realiseren zich tot zij een bot van een relatief kleine val of zelfs een niezen breekt. Volgens de NOF, kan een vrouw tot 20 procent van haar botmassa na de menopauze, die verhoogt haar kans op het ervaren van een fractuur van osteoporose bedrijfsgerelateerde verliezen.

Hyperparathyroïdie

Hyperparathyroïdie is een ziekte die leiden bot tekortkomingen tot kan. Volgens het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en nierziekten---is een divisie van de National Institutes of Health---Hyperparathyroïdie overactiviteit van de bijschildklier klieren die leidt tot overmatige productie van het hormoon van de bijschildklier of PTH, die is een stof die helpt handhaven van het lichaam calcium en fosfor evenwicht. PTH reguleert de hoeveelheid calcium in het bloed, en als er te veel PTH in het lichaam, calcium is gemobiliseerd of gestript van de botten, waardoor de botten zwak en gevoelig voor schade. Buitensporige calcium in het bloed is bekend als hypercalciëmie. De NIDDK stelt dat Hyperparathyroïdie wordt vaak veroorzaakt door een goedaardige tumor een adenoom dat formulieren op één van de vier bijschildklier klieren genoemd. Calcium is essentieel voor het behoud van de sterkte van de botten, verklaart de NIDDK.


gerelateerde artikelen