Proactiv groene thee Moisturizer ingrediënten

November 12

Proactiv groene thee Moisturizer ingrediënten

Proactiv groene thee Moisturizer is onderdeel van de Proactiv acne huidverzorging lijn. De moisturizer is verkocht als een lichtgewicht, niet-vette vochtinbrengende crème die hydrateert en kalmeert de huid. Proactiv groene thee vochtinbrengende crème bevat 34 verschillende ingrediënten, zoals verschillende soorten moisturizers, emulgatoren, een paar speciale doeleinden ingrediënten, geurstoffen en conserveringsmiddelen. Leer de functies van de ingrediënten in deze moisturizer, alsmede de beoordeling van de veiligheid van elk afzonderlijk ingrediënt.

Humuctants

Humuctants trekken van water uit de lucht en trekken aan de huid. Ze zijn alleen effectief in zeer vochtige weersomstandigheden, zegt MayoClinic.com. Proactiv groene thee vochtinbrengende crème bevat de volgende humuctants: glycerine, butyleen glycol en Natrium hyaluronaat. De Environmental Working Group van cosmetische databank, een afkorting voor EWG, geeft het hele van deze humuctants een laag-risico-score.

Siliconen afgeleid Moisturizer

Siliconen afgeleid moisturizers zijn zijdezachte gevoel en vormen een onzichtbare beschermende laag op de huid. Proactiv groene thee vochtinbrengende crème bevat dimethicone, een siliconen afgeleid moisturizer. De EWG geeft dimethicone een laag-risico tot matig-gevaar score.

Plant Extract Moisturizers

Proactiv groene thee vochtinbrengende crème bevat twee plant extract moisturizers: Iris florentina wortel extract en Macadamia ternifolia zaad olie. Beide krijgen een score van de veiligheid van nul door EWG, die is de beste rating die de groep geeft. Iris florentina wortel extract is een botanische ingrediënten afgeleid van Lis root. Het is rijk aan natuurlijke isoflavonen en gebruikt voor het verbeteren van de hydratatie van de huid en elasticiteit. Macadamia ternifolia zaadolie is een natuurlijke moisturizer afgeleid uit de zaden van de macadamia ternifolia boom.

Synthetische polymeren

Practiv groene thee vochtinbrengende crème bevat natrium polyacrylat en gehydrogeneerde polydecene, die allebei syntetic polymeren die als moisturizers fungeren. EWG natrium polyacrylaat geeft een matige-gevaar score en gehydrogeneerde polydecene een laag-risico-score.

Andere Moisturizers

Het eerste ingrediënt in Proactiv groene thee Moisturizer is water. Water dient twee doelen in een vochtinbrengende crème. Ten eerste, het fungeert als een dunner de moisturizer om gemakkelijker te maken om te verspreiden op de huid. Ten tweede, het hydrateert de huid. Pro-actieve vochtinbrengende crème van groene thee bevat ook squalane, een olie-gebaseerde moisturizer die kan worden afgeleid uit plantaardige bronnen zoals olijven of dierlijke bronnen zoals haai lever. Proactiv wordt niet vermeld als de squalaan in hun groene thee moisturizer is plant of dier gebaseerd. EWG geeft squalaan een laag-risico-score.

Special Purpose ingrediënten: Epigallocatechin Gallate

Epigallocatechin gallate is een derivaat van groene thee. Het is een antioxidant die heeft antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen, die kunnen helpen bij de behandeling van acne laesies. Ook kan het helpen voorkomen van huidkanker, volgens het ministerie van antikanker Drug ontwikkeling op de Chittaranjan National Cancer Institute. Met de beperkte beschikbare onderzoek over de voordelen van topisch toegepast epigallocatechin gallate is het te vroeg om te vertellen hoe effectief het ingrediënt is bij de behandeling van acne of kanker te beschermen. Vertrouw niet op crèmes met epigallocatechin gallate om te beschermen uw huid tegen kanker; in plaats daarvan waar zonnebrandcrème. EWG geeft epigallocatechin gallate een laag-risico-classificatie.

Special Purpose bestanddeel: Zink PCA

Zink PCA, oftewel het zink zout van PSO, hydrateert de huid tijdens het reguleren van de olieproductie, waardoor het een nuttig ingrediënt voor vette huidtypes. EWG geeft zink PCA een laag-risico-score.

Special Purpose ingrediënten: Retinyl palmitaat

Retinyl palmitaat is een vorm van vitamine A gebruikt als ingrediënt van de anti-veroudert te verjongen van de huid. EWG geeft retinyl palmitaat een matige-gevaar-score.

Emulgatoren

Emulgatoren binden van water en olie gebaseerde ingrediënten in moisturizers. Proactiv groene thee vochtinbrengende crème bevat de volgende moisturizers: trideceth-6 en alcohol. De EWG geeft trideceth-6 een laag-risico-score. Proactiv wordt niet vermeld welke soort alcohol is in de groene thee moisturizer, zodat de veiligheid rating onbekend is.

Geuren

Geurstoffen in moisturizers maskeren de geur van niet-aangenaam ruikende ingrediënten en een aardige geur toevoegen aan het eindproduct. Proactiv groene thee vochtinbrengende crème bevat de volgende geuren: parfum (parfum), alpha-isomethyl Jonon, butylphenyl methylpropional, citronellol, hexyl cinnamal, hydroxycitronellal en linalool. De veiligheid van de eerste geur, gewoon vermeld als parfum (parfum) onbekend is, omdat de exacte ingrediënt is niet opgegeven. Alle van de andere geuren, met uitzondering van de butylphenyl methylpropional, die wordt niet beoordeeld door de EWG, zijn beoordeeld als matig-gevaar door de EWG.

Conserveringsmiddelen

Conserveringsmiddelen voorkomen dat de groei van bacteriën in moisturizers om te voorkomen dat het product verwennen. Practiv groene thee vochtinbrengende crème bevat de volgende conserveermiddelen: ethylparaben, methylparaben, propylparaben en FENOXYETHANOL. De EWG tarieven alle van deze andere conserveermiddelen als matig-gevaren.


gerelateerde artikelen