Welke oorzaken knie zwelling jaar na vervanging?

November 23

Welke oorzaken knie zwelling jaar na vervanging?

Vervanging kniechirurgie, voor al haar beoogde voordelen, komt niet zonder enige risico's. Complicaties kunnen zich voordoen nadat het gewricht is vervangen. Deze complicaties kunnen optreden in een korte periode na de operatie, of kunnen oppervlakte jaar daarna. Een voorbeeld van een late-onset symptoom dat er iets niet klopt met de vervanging van een knie is kniegewricht zwelling, die kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende factoren.

Infectie

Infectie kan regelen in een kniegewricht die zelfs jaren na de operatie is vervangen. Micro-organismen kunnen worden gestort op het kniegewricht rechtstreeks uit de open wond van de operatie, die een directe communicatie met de gewrichts-, of kunnen regelen in een collectie van bloed in het gewricht, die een waar feest voor hongerige bacteriën kan bieden. Ze kunnen ook worden nedergelegd door een proces genaamd zaaien.

Zaaien in een vervangen kniegewricht kan optreden wanneer de micro-organismen bestaan in een andere locatie binnen het menselijk lichaam en worden vervoerd via de bloedbaan naar de operatieve knie. Het kan ook worden veroorzaakt door tandheelkundige ingrepen die mechanisch irriteren het tandvlees van de mond, waarvan bekend is dat de haven miljoenen van micro-organismen. Volgens de Amerikaanse vereniging van orthopedisch chirurgen zijn de meest voorkomende oorzaken van infectie tandheelkundige ingrepen, urineweginfecties en actuele huidinfecties. Vanwege de aanwezigheid van implantaten die geen inherente bloedtoevoer hebben, kan verspreiding van de bacteriën ongemerkt tot een grote hoeveelheid pus, een afgescheiden vervaardigd door vele stammen van bacteriën, heeft opgelopen in de knie, opvallende zwelling veroorzaken.

Losraken van de prothese

Na verloop van tijd is de mogelijkheid van de implantaten steeds losse altijd aanwezig. De individuele implantaten kunnen worden losse waar het implantaat en de persoon & rsquo; s host bot met elkaar in contact komen. In gevallen waar de implantaten worden gecementeerd vastklikt kan losraken ook optreden tussen de prothese en het bot cement. Wanneer de scheiding optreedt tussen om het even welk van deze oppervlakken, ontstaat microscopische beweging. Deze motie kan irritatie aan de innerlijke voering of synovia, knie wat resulteert in zwelling.

Slijtage van de polyethyleen

In een gewrichtsprothese knie, worden de metalen implantaten van het dijbeen, dij been, en de tibia of bot van het scheenbeen, gescheiden door een ruimtetijdperk plastic invoegen of spacer. Deze spacer is verantwoordelijk voor een van het totale aantal implantaten die deel uitmaken van een gewrichtsprothese knie. Door letterlijk miljoenen cycli van de beweging die optreedt na verloop van tijd wanneer de knie buigt en rechtzetten, minimale wrijving vindt plaats tussen de femorale implantaat en het plastic. Dit resulteert in de oprichting van kleine zwevende polyethyleen deeltjes die in de normale synoviale of gezamenlijke, vloeistof worden geschorst. Deze deeltjes kunnen na verloop van tijd kruipen in de interfaces tussen implantaat en bot of implantaat en ontbinding van het bot van de gastheer, genoemd osteolyse, wat in het losdraaien van resulteert cement, microscopische veroorzaakt. De aanwezigheid van de deeltjes van polyethyleen, samen met implantaat losraken, kan irritatie aan de synoviale voering, wat resulteert in buitensporige gezamenlijke vloeibare productie en gezamenlijke zwelling, genaamd effusie.

Breuk van het implantaat

Terwijl dit een zeldzame complicatie is, kan breuk van een van de individuele implantaten ongetwijfeld een oorzaak voor het losdraaien van de prothese en resulterende gezamenlijke zwelling. Als een implantaat breekt, wordt de onregelmatigheid van de anders gladde oppervlakken van de implantaten een lokale irriterend aan de knie, veroorzaakt ontsteking en vloeistof overproductie. Indien niet goed behandeld, breuk van het implantaat kan leiden tot ernstige, als niet onherstelbare, schade aan het bot van de gastheer.

Een case study o.l.v. Drs. Abernathy, Robinsom en Fowler, gemeld in de editie van maart 1996 van "The Journal van bot en gezamenlijke chirurgie" adressen tibiale, gebroken of shin bone, metalen dienbladen in een verscheidenheid van knie vervanging onderdelen, onder vermelding van dit als een oorzaak van implantaat storing veroorzaakt gezamenlijke zwelling van de knie.


gerelateerde artikelen