Verschillende soorten dwarslaesie

November 9

Verschillende soorten dwarslaesie

Ruggenmerg letsels zijn geclassificeerd volgens de site, of niveau van letsel en als volledig of onvolledig. Volledige, betekent dat er is afwezigheid van alle motorische, sensorische en vasomotorisch functie onder het niveau letsel. Onvolledig, betekent dat er is aanwezigheid van enkele vrijwillige motor of zintuiglijke functie onder het niveau van het letsel.

Anterior Cord syndroom

De anterior cord syndroom gaat om schade aan het voorste of front, gedeelte van het ruggenmerg. De patiënt heeft met dit soort ruggenmerg letsel, wisselend van verlamming die zich onder het niveau van het letsel. Patiënten zijn vermogen om zin pijn en temperatuur gedaald. Ze, behouden echter de mogelijkheid om de aanraking van de zin, positie en trillingen. Het is mogelijk dat sommige mensen met dit soort blessure terug te winnen sommige verkeer verderop in het proces van de gegevensterugwinning. Anterior cord syndroom is een onvolledige snoer blessure.

Central Cord syndroom

Met centrale snoer syndroom, ook een onvolledige snoer blessure, is er schade aan het midden van het ruggenmerg. Motorische en sensorische tekorten zijn minder ernstig in de onderste extremiteiten dan in de bovenste extremiteiten. De persoon met deze type schade mogelijk niet kunnen bewegen zijn armen, maar mei zitten kundig zijn benen bewegen.

Posterieure Cord syndroom

Posterieure cord syndroom gaat om schade aan het achterste gedeelte van het ruggenmerg. Personen met het syndroom van posterieure snoer hebben een verlies van de proprioceptie, lichaamseigen kunnen waarnemen haar positionering van lichaamsdelen, fijne touch en fijne druk. Patiënten blijven intact motor functie, pijn en temperatuur. Ze zijn ook kundig voor speurder touch die aanzienlijke druk heeft. Posterieure cord syndroom is een onvolledige snoer verwonding.

Brown-Sequard syndroom

Met een Brown-Sequard, een onvolledige snoer blessure, is het ruggenmerg gewond tussen de voorste en achterste deel. Deze blessures worden vaak geassocieerd met gun shot of steek wonden. De persoon vertoont dezelfde kant verlies van motorische functie en proprioceptie, maar de andere kant van de schade is het onvermogen om te gevoel pijn en temperatuur.

Volledige koord verwondingen

Met een complete dwarslaesie, wordt het snoer letterlijk in tweeën gesneden. Volgens "Sheehy de Manual van Emergency Care," is het waarmerk van volledige koord laesie dwarslaesie of tetraplegie, ook wel genoemd tetraplegie. Met deze verwondingen is er gebrek aan alle motor, sensorische en reflex onder het niveau van het letsel. Het is gebruikelijk om mensen horen spreken van degenen die quadriplegic of verlamde. Een persoon die een paraplegic heeft verlies van spier vermogen in zowel armen of beide benen. Een persoon die een quadriplegic is heeft verlies van motorische functie in zowel armen en beide benen.


gerelateerde artikelen