Bijwerkingen van Lipitor & Crestor

September 29

Bijwerkingen van Lipitor & Crestor

Alle drugs op de markt die helpen aan lagere cholesterol, zijn twee van de meest bekende Lipitor en Crestor. Beide van deze drugs werken te verlagen het slechte LDL-cholesterol, lagere totale cholesterol en verhogen het goede HDL-cholesterol. Ook, beide medicijnen werken aan lager triglyceriden. Zoals bij elke medicatie, zijn er verschillende bijwerkingen geassocieerd met deze drugs.

Spier- en lichaam bijwerkingen

Zowel Lipitor en Crestor kan invloed hebben op je spieren en botten. De medicijnen zijn gemeld bij spierpijn en tederheid, pijn in de gewrichten, rugpijn en algemene zwakte veroorzaken. Een ernstige aandoening die is genoemd rabdomyolyse kan ontwikkelen, die kan leiden tot spierweefsel te breken en kan leiden tot nierfalen. U moet beginnen te hebben van spierpijn tijdens het gebruik van een van deze drugs, zie uw arts onmiddellijk.

Lever- en nierschade

Er zijn verscheidene meldingen van lever en nierschade in verband met het nemen van deze medicijnen. De lever kan overgaan tot het verhogen van de productie van het enzym. Ook in meer ernstige gevallen, kunnen de drugs veroorzaken hepatitis (een ontsteking van de lever die een algemene vermoeidheid veroorzaakt) of gevoel van ziekte of geelzucht (een beschadigde lever die leidt tot een geelverkleuring van de huid en de ogen). In de meest extreme gevallen kunnen deze medicatie leiden tot lever falen. De drugs kunnen ook leiden tot het bedrag van uw urine aanzienlijk veranderen en uiteindelijk leiden tot nierfalen.

Andere bijwerkingen

De drugs zijn een veelheid van andere bijwerkingen. Enkele van de meer lichte bijwerkingen zijn: hoofdpijn, misselijkheid, obstipatie, duizeligheid, sinus ontsteking en een zere keel. Deze bijwerkingen zijn doorgaans niet gemeenschappelijk, alleen in 2 tot 4 procent van de patiƫnten die de drug wordt gezien. Sommige van de meer ernstige bijwerkingen van de medicijnen zijn: een intestinale Ulcus, astma, haaruitval, impotentie, hypertensie, gehoorverlies, flauwvallen en gewichtstoename. Moet u denkt dat u een van deze kant van effecten, zie uw arts.


gerelateerde artikelen