Voedingswaarde verschillen in rijst, soja & amandelmelk

March 31

Voedingswaarde verschillen in rijst, soja & amandelmelk

Melk en andere zuivelproducten voedingsmiddelen bijdragen calcium aan het gemiddelde dieet. Bepaalde mensen, zoals degenen die veganistisch of lactose-intolerant, echter, kan niet drinken van koemelk. Rijst, soja en amandelmelk zijn voedzame swaps voor koemelk, en sommige rassen zijn net zo goed van een bron van calcium. Deze melk-alternatieven ook andere belangrijke voedingsstoffen te verstrekken, en ze naast elkaar vergelijken u kunt maken van de keuze die het beste is voor u.

Calorieën, vet en eiwit

Een 8-ounce portie originele of vanille rijstmelk bevat 130 calorieën en 2 gram vet, waarvan niemand is verzadigd. Dat dezelfde portie levert 1 gram van eiwit, als goed. Acht ounce van sojamelk, die wordt geleverd in platte en vanille aroma's, heeft tussen de 70 en 90 calorieën en 4,5 gram vet. Sojamelk bevat tussen 5 en 9 gram eiwit per dosering, ook die vergelijkbaar is met het bedrag in een portie van koemelk. Originele amandelmelk bevat 60 calorieën en 2,5 gram vet, en dezelfde hoeveelheid vanille heeft 70 calorieën en 2,5 gram vet. Chocolade amandel melk heeft 100 calorieën en 3 gram vet per portie en ongezoete amandelmelk heeft 35 calorieën en 2,5 gram vet per 8-ounce portie.

Vitaminen en mineralen

Rijstmelk levert 30% van de dagelijkse waarde voor bot-gebouw calcium per 8-ounce serveren, maar thats toegevoegd calcium als rijst is niet een natuurlijke bron van calcium. Soja en amandelmelk alleen leveren ongeveer 2 procent van de dagwaarde. De uitzondering is chocolade amandel melk, die niet calcium bevatten. Terwijl sojamelk niet vitamine D, een nutriënt nodig voor calcium absorptie, een 8-ounce portie rijst leveren of amandelmelk, in elke smaak, is verrijkt met een kwart van de dagelijkse waarde van vitamine D. rijstmelk levert 10% van de dagwaarde van vitamine A en rijst, soja en amandelmelk leveren kleine hoeveelheden ijzer, een voedingsstof nodig voor de productie van rode bloedcellen , als goed. Amandelmelk ook levert vitamine E. Lees voeding etiketten om te bepalen als het merk van melk die u kiest is verrijkt met deze, en andere essentiële voedingsstoffen.

Suiker en koolhydraten

Ongezoete amandel- of soja melk niet bevatten toegevoegde suikers en rijstmelk is natuurlijk zoet, wat betekent dat het niet bevatten geen toegevoegde suiker ofwel. Een 8-ounce portie originele sojamelk bevat tussen 6 en 9 gram suiker. Acht ounce van oorspronkelijke amandelmelk heeft 7 gram suiker, die gelijk aan 1,75 theelepels is, en de vanille heeft 10 gram suiker per portie, die gelijk aan 2,5 theelepels is, en de chocolade heeft 16 gram suiker, of 4 theelepels per portie. Verbruiken meer dan 6 theelepels van toegevoegde suikers per dag voor vrouwen en meer dan 9 theelepels voor mannen kan leiden tot ongezonde gewichtstoename, die uw risico op hart-en vaatziekten en diabetes Type 2 verhoogt, volgens de American Heart Association. Rijstmelk bevat 27 gram koolhydraten per dosering terwijl een portie gewone sojamelk 4 gram bevat. Gezoete amandelmelk bevat tussen 8 en 19 gram koolhydraten per dosering terwijl ongezoete versies tussen 2 en 3 gram hebben.

Natrium

Beperking van uw inname van natrium tot 1.500 milligram of minder per dag is een manier om het verlagen van het risico van hart-en vaatziekten en beroerte. Rijstmelk bevat 60 milligram natrium per 8-ounce portie. Sojamelk heeft tussen 85 en 115 milligram natrium per portie en amandelmelk bevat tussen 140-190 mg natrium per acht ounce.

Maken van alternatieve melk onderdeel van uw dieet

Rijst, soja en amandelmelk zijn beschikbaar in het gedeelte van de koelkast van de meeste grote supermarkten en gezondheid van levensmiddelen winkels. Controleer de ongezoete varianten het type dat u de meeste vaak kiest aangezien zij bevatten geen toegevoegde suikers. Het occasionele glas van chocolade of vanille is aanvaardbaar in een overigens gezonde voeding. Als allergieën een bron van zorg zijn, misschien rijstmelk wel de beste keuze omdat het minder waarschijnlijk worden een allergeen vergeleken met amandel en soja. Gebruik de melk in de bakken recepten of in smoothies als ideeën te integreren in uw dieet.


gerelateerde artikelen