Prikkelbare darmsyndroom & L-Glutamine

February 16

Prikkelbare darmsyndroom & L-Glutamine

Om te functioneren, is uw lichaam hangt van eiwitten. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en glutamine is het meest overvloedig aminozuur in het lichaam. Vooral door de longen geproduceerd en opgeslagen voornamelijk in spier weefsel, glutamine of L-glutamine, steunt intestinale gezondheid, en het kan helpen verlichten van de symptomen van Prikkelbare darmsyndroom, of IBS.

IBS

Prikkelbare darmsyndroom wordt gekarakteriseerd door periodes van intestinale kramp, pijn, gas, diarree en constipatie, veroorzaakt door de spieren van de dikke darm aanbestedende te snel of te langzaam. IBS treft 10 tot 20 procent van de Amerikaanse bevolking en is niet geassocieerd met intestinale schade. Hoewel de oorzaak van IBS onbekend is, wordt het geassocieerd met voedselallergieën, stress, dysfunctie van intestinale spieren en verminderde serotonineniveaus, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

L-glutamine en de darm

L-glutamine vermindert de symptomen van IBS door het beschermen van de integriteit van het slijm membraan binnen de dikke darm. Het spijsverteringsproces kan de darm aan schadelijke bacteriën, wat resulteert in verhoogde intestinale permeabiliteit, waarbij bacteriën in de bloedbaan onderwerpen. De darm wordt meer L-glutamine dan spierweefsel en suppletie helpt verlichten van intestinale irritatie door het blokkeren van bacteriële infiltratie. Het verbetert ook immuun cel activiteit in de darm, die remt infecties en ontstekingen en verzacht de intestinale weefsel. De darm ook L-glutamine gebruikt voor energieproductie en kan helpen verminderen intestinale spasmen, volgens Stanford University Pharmacogenomics Knowledge Base. Als uw IBS is gekoppeld aan stress, kan L-glutamine suppletie ook helpen uw symptomen door het verminderen van uw cortisol niveaus.

Dosering

L-glutamine is beschikbaar in poeder- en capsule vorm. Het moet worden gehouden met koele vloeistoffen, aangezien warmte aminozuren en eiwitten vernietigt. Dit supplement wordt niet aanbevolen voor kinderen onder de leeftijd van 10. Voor kinderen en adolescenten leeftijd 11 tot en met 18 is de aanbevolen dagelijkse dosering echter 500 mg een tot drie keer per dag. Voor volwassenen, 500 mg driemaal dagelijks wordt ook aanbevolen, maar doseringen tot 21 g per dag worden getolereerd goed, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center en Stanford University Pharmacogenomics Knowledge Base.

Risico's en voordelen

L-glutamine suppletie is niet aanbevolen voor mensen die lijden aan nieraandoeningen, leveraandoeningen of het syndroom van Reye. Het supplement kan, echter de effectiviteit van dikke darm kanker chemotherapie drugs zoals Doxorubicine, methotrexaat en 5-fluorouracil en intestinale zenuw schade veroorzaakt door paclitaxel voorkomen. Raadpleeg uw arts alvorens L-glutamine.


gerelateerde artikelen