Oorzaken van pijn achter het oor en in de nek

March 14

Oorzaken van pijn achter het oor en in de nek

Talrijke factoren kunnen ertoe leiden dat pijn achter het oor en in de nek. Volgens MedlinePlus, een publicatie van de National Institutes of Health, kan nekpijn reizen naar andere delen van het lichaam, zoals de schouder, arm en hoofd. In sommige gevallen kan pijn in verschillende hoofd structuren pijn verzenden naar de nek. Pijn achter het oor wordt vaak geassocieerd met nekpijn, zoals de pezen van vele nekspieren in de mastoideus--een prominente bony hobbel--net achter het oor invoegen.

Cervicogenic hoofdpijn

Een cervicogenic hoofdpijn, soms genoemd een cervicale hoofdpijn, kan veroorzaken pijn achter het oor en in de nek. Volgens de sporten verwonding Clinic, wordt cervicogenic hoofdpijn veroorzaakt door dysfunctie in de spieren, gewrichten, zenuwen of fascia in en rond de cervicale wervelkolom of de nek, met name de hogere cervicale wervelkolom. Pijn straalt uit de nek en de achterkant van de schedel naar de voorkant van de schedel, waardoor een saaie, pijnlijke gevoel in het hoofd, met inbegrip van achter de oren. Mogelijke oorzaken van cervicogenic hoofdpijn zijn compressie van de zenuw tussen de wervels of spinale botten, buitensporige tederheid in de weefsels van de nek verschuldigde trigger punten--hyper-Prikkelbare knobbeltjes of knopen binnen een strakke band van spier-- en verminderde nek bereik van de beweging of een stijve nek. De meeste cervicogenic hoofdpijn reageren goed op conservatieve zorg methoden, zoals chiropractie manipulatie, massage therapie, acupunctuur en posturale omscholing oefeningen.

Mastoiditis

Mastoiditis kan pijn achter het oor en in de nek veroorzaken. MedlinePlus stelt dat mastoiditis is een infectie van het mastoid bot van de schedel, die is gelegen direct achter de pinna of het buiten gedeelte van het oor. De meest voorkomende oorzaak van mastoiditis is een middenoor infectie, ook bekend als acute otitis media. De infectie kan verspreiden van het oor tot de mastoid bot, veroorzaakt door besmette materialen te verzamelen binnen de cellen van de mastoid lucht--een netwerk van honingraat-achtige structuren binnen het mastoid bot. Infectie van de cellen van de mastoid lucht kan leiden tot vernietiging en degeneratie van het benige weefsel dat dit deel van de schedel componeert. Mastoiditis invloed op kinderen meer dan volwassenen. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met mastoiditis omvatten hoofd en nek ongemak, pijn en zwelling achter het oor, oor drainage, koorts, hoofdpijn, gehoorverlies en roodheid over het getroffen gebied.

Whiplash

Whiplash kan pijn achter het oor en in de nek veroorzaken. Volgens de National Institute of Neurological Disorders en beroerte is whiplash een verzameling van symptomen die optreden na een snelle flexie en extensie letsel van de nek. De meest voorkomende oorzaak van whiplash is een achterwaartse van ongevallen met motorrijtuigen. Whiplash symptomen variƫren van mild tot ernstig. Matige of ernstige gevallen van whiplash sprake meestal van uitgebreide zacht weefselschade aan verschillende nek structuren, zoals spieren, pezen, ligamenten en zenuwwortels--ruggenmerg uitlopers. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met whiplash omvatten nekpijn en stijfheid, pijn achter de oren, hals spier stammen, nek ligament verstuikingen, hoofdpijn, duizeligheid, schouder pijn, terug pijn, geheugenverlies, een onvermogen om te concentreren, prikkelbaarheid, vermoeidheid, slaapproblemen en depressie. De NINDS stelt dat, hoewel de meeste mensen die last hebben van een whiplash-letsel binnen drie maanden herstellen, sommige mensen kunnen symptomen residuele die gaan veel langer mee.


gerelateerde artikelen