Onmiddellijke effecten van lichaamsbeweging in het spijsverteringsstelsel

June 28

Onmiddellijke effecten van lichaamsbeweging in het spijsverteringsstelsel

Oefening beïnvloedt het spijsverteringsstelsel op verschillende manieren, zowel positief als negatief. Bovendien hebben verschillende soorten oefening verschillende effecten op het spijsverteringsstelsel. Raadpleeg een gekwalificeerde gezondheid vakman voordat een oefenprogramma voor specifieke problemen met de spijsvertering, met name als je inactief zijn geweest gedurende een periode van tijd.

Het spijsverteringsstelsel

Het spijsverteringsstelsel bestaat uit de slokdarm, de maag, de alvleesklier, lever, galblaas, dunne darm en de dikke darm. Volgens «««MayoClinic.com duurt spijsvertering tussen 24 en 72 uur. Oefening kan helpen om de doelmatigheid van het spijsverteringsproces en helpen u om een gezond gewicht te handhaven.

Aard van de oefening

Verschillende soorten oefening hebben verschillende effecten op het lichaam. Bijvoorbeeld, kan oefening zoals het berijden van een fiets helpen te verminderen maagzuur. Lichte oefening die verhoogt de ademhaling en hartslag kan helpen om efficiënter stoelgang produceren. Echter, extreme oefening kan negatieve effecten hebben op het spijsverteringsstelsel.

Negatieve effecten

Oefening zoals hardlopen kan spijsverteringsstoornissen veroorzaken. Aandoeningen, zoals misselijkheid en diarree zijn gebruikelijk in vrouwen lopers die hard trainen. Acute gastris en gastro-oesofageale reflux symptomen zijn ook gemeenschappelijk in lopers. Er is weinig overtuigend onderzoek te bevestigen de volledige gevolgen van de exploitatie op het spijsverteringsstelsel, maar PubMed suggereert dat de spijsvertering klachten in lopers kunnen worden veroorzaakt door het directe effect van oefening op de dikke darm.

Positieve effecten

Volgens James en Phyllis Balch, in "Recept voor Nutritional Healing," verbetert regelmatige lichaamsbeweging de spijsvertering en de eliminatie. Volgens de BBC vertraagt oefening de spijsvertering systeem om ruimte te besparen energie voor de spieren. De Gastoenterologische samenleving van Australië zegt cardiovasculaire oefening versterkt de spieren van de buik en stimuleert de intestinale spieren als inhoud via het spijsverteringsstelsel wilt verplaatsen.

Waarschuwingen

Kan twee uur na een maaltijd voordat u oefenen en niet uit te op een volle maag oefenen. Lichte oefening ter verbetering van de efficiëntie van het spijsverteringsstelsel. Lichte oefening zoals yoga en Pilates kan ook spijsverteringsstelsel functies door het verminderen van stress en angst niveaus, die leiden spijsverteringsstoornissen, te tot kunnen verbeteren. Raadpleeg een huisarts gezondheid voordat u een oefenprogramma begint, bent u zwanger, ouderen of onder de leeftijd van 16.


gerelateerde artikelen