Spruiten & bloedgroep O positief

May 25

Spruiten & bloedgroep O positief

Onder de tientallen dieetplannen gepopulariseerd door beroemdheden is het Bloedgroepdieet. Deze fad dieet, gemaakt door naturopathic arts Peter D'Adamo, beweert dat mensen bepaalde voedingsmiddelen op basis van hun bloedgroep moet eten. Volgens D'Adamo het bloedgroepdieet, moet alleen sommige mensen met type O bloed eten spruiten. Voordat u begint de geïndividualiseerde dieetplan voor mensen met type O bloed, uw voedingsbehoeften met een arts of diëtist te bespreken.

Type O positief bloed

Het Bloedgroepdieet beweert dat de ideale voeding voor dat type onderzoek naar de evolutionaire geschiedenis van een bepaalde bloedgroep identificeert. Type O was de oorspronkelijke bloedgroep van de vroege mens in Afrika. Deze mensen overleefden door een jager/verzamelaar levensstijl aan te nemen. D'Adamo is dus van mening dat moderne mensen met type O bloed vooral vlees moet eten. De aanwezigheid van Rh factor, die wordt aangeduid als zijnde een 'positieve' bloedgroep, wordt niet beschouwd als van invloed zijn op uw dieetbehoeften.

Secretor-Status

Al dan niet u kunt eten spruiten is afhankelijk van uw secretor-status. Volgens D'Adamo hebben secretors hoge niveaus van bloedgroep eiwitten in hun speeksel, slijm en andere afscheidingsproducten van het lichaam. Non-secretors hebben geen bloed type eiwit in hun speeksel of slijm. Een speciale bloedonderzoek zogenaamd bepaalt uw secretor-status, hoewel meeste conventionele geneeskunde professionals geloof niet secretor-status invloed op uw gezondheid.

Type O mensen secretors mag eten spruiten. Non-secretors met bloedgroep O moeten spruiten vermijden omdat hun lichaam negatief op hen reageren kunnen.

Voordelen

In het algemeen, kunnen type O mensen eet een verscheidenheid van groenten op het bloedgroepdieet, hoewel secretors spruiten mogen eten. Spruiten zijn een goede bron van vitamine A, vitamine C, ijzer, folaat en andere belangrijke voedingsstoffen. Het Bloedgroepdieet kunt u drie tot vijf kopjes groenten eten elke dag hebt u type O-positief bloed. Eten van een verscheidenheid van groenten naast spruiten zorgt ervoor dat u belangrijke vitaminen en mineralen.

Overwegingen

D'Adamo is van mening dat het veranderen van uw dieet om te passen bij een type O dieet profiel u gewicht te verliezen helpen zal, energieker en verminderen uw risico van chronische ziekten. Enkele medische professionals aanvaarden deze claims. Volgens Juliette Kellow, een diëtist uit het Verenigd Koninkrijk, het Bloedgroepdieet heeft geen voedingswaarde verdienste en is niet gebaseerd op deugdelijke wetenschappelijke beginselen. Spruiten bieden uw lichaam met waardevolle vitamines en mineralen ongeacht uw bloedgroep.


gerelateerde artikelen