Agent Orange chemische bijwerkingen

June 24

Agent Orange chemische bijwerkingen

Agent Orange is een chemische herbicide dat werd gebruikt tijdens de Vietnamoorlog. Amerikaanse troepen had moeite identificeren vijand als gevolg van buitensporige gebladerte krachten, en Agent Orange werd gebruikt om te doden van het gebladerte voor betere zichtbaarheid. De chemische stof was gespoten over het terrein van vliegtuigen, en Amerikaanse soldaten kwam vervolgens in contact met het. Blootstelling aan Agent Orange heeft sindsdien veel veteranen met meerdere gezondheidsproblemen die onbekend bij medische professionals op het moment waren geteisterd. De gezondheidszorg veld is nog steeds te leren over de gevolgen van dit herbicide voor de soldaten die waren blootgesteld aan het gedurende deze periode.

De ziekte van Parkinson

Volgens «««Drugs.com is een toename van de ziekte van Parkinson's onder de Vietnam era veterans geassocieerd met blootstelling aan Agent Orange. Dit herbicide beïnvloedt de neurologische trajecten in de hersenen, en dit verhoogt het risico voor de ziekte van Parkison de, die een neurologische aandoening.

Hart-en vaatziekten

Als de tijd is verstreken sinds de oorlog in Vietnam, hebben veel veteranen presenteert met hart-en vaatziekten in verschillende vormen. Deze verhoogde tarieven van hart-en vaatziekten zijn toegeschreven aan de blootstelling van de Agent Orange, volgens Drugs.com.

Hypertensie

Er is niet voldoende gegevens op dit moment om aan te geven dat Agent Orange een definitieve oorzaak van hypertensie is, maar veel soldaten die zijn blootgesteld aan dit herbicide tijdens het conflict in Vietnam hebben een verhoging van hypertensie in vergelijking met degenen die nog niet is, volgens de Drugs.com getoond.

Kanker

Agent Orange is toegeschreven aan een stijging van de verschillende vormen van kanker. Prostaatkanker is gekoppeld aan dit herbicide, volgens Drugs.com. Soft-weefsel kankers zijn ook gekoppeld aan Agent Orange, volgens de Universiteit van de staat van de Salem.


gerelateerde artikelen