Zink en mannelijke vruchtbaarheid

August 28

Zink en mannelijke vruchtbaarheid

Zink helpt het lichaam met immune functie, enzym conversie, celstofwisseling en afbreken van eiwitten. Zink speelt ook een belangrijke rol in de mannelijke vruchtbaarheid. De Office van Dietary Supplements stelt dat een volwassen man nodig heeft 11 mg zink per dag. Uw lichaam heeft geen opslagcapaciteit, dus je moet om het aanbevolen bedrag elke dag via voeding of suppletie. Pinda's, oesters, donkere chocolade, rood vlees en cacaopoeder zijn goede voedingsbronnen van zink.

De zink Effect op sperma

Volgens Christine Lee, M.D. bewakers zink sperma tegen bacteriën. Omdat zink antioxiderende eigenschappen heeft, kan het sperma ook beschermen tegen vrije radicalen, die zijn stoffen die cellen beschadigen. Zink beïnvloedt ook het aantal en de gezondheid van sperma. Een studie gepubliceerd in een februari 2009 nummer van "Nutrition Research" onderzocht rokers en niet-rokers mannen, zowel vruchtbare en onvruchtbare, om te bepalen van de effecten van zink op zaadcellen tellen en de kwaliteit. De onderzoekers concludeerden dat mannen met hogere niveaus van zink, al dan niet zij gerookt, had hogere aantallen gezonder sperma dan mannen met lagere niveaus.

Double Up

Overwegen om combineren van zink en foliumzuur ter verdere bevordering van vruchtbaarheid. Een andere studie, in de uitgave van maart 2002 voor "Vruchtbaarheid en steriliteit," gevolgd een groep vruchtbaar en basale mannen die nam 5 milligram foliumzuur gecombineerd met 66 mg zink dagelijks voor 26 weken. Beide groepen hadden een verhoging in sperma telling, met de basale groep ervaren een toename met 74 procent van de normale sperma telling door de conclusie van de studie.


gerelateerde artikelen