Gaan de Vegan: Is het de gezonde optie voor je?

September 4

Gaan de Vegan: Is het de gezonde optie voor je?

Overzicht

Als u het ruilen van het vlees en kaas in uw dieet voor vegetarische hamburgers en broccoli overweegt, bent je verre van alleen. Bijna 23 miljoen Amerikanen consumeren vegetarische-geneigd diëten, volgens een studie van 2012 door de vegetarische Research Group, en meer dan 7 miljoen mensen noemen zichzelf vegetariërs. Een miljoen hebben meer genomen, het een extra stap en vegan--nixing alle voedingsmiddelen (en huishoudelijke goederen) afkomstig zijn van dieren.

De veganistische levensstijl beroep mij vanwege de drievoudige punch biedt--het is geweldig voor mijn gezondheid bevordert mededogen voor alle dieren en zet niet zo veel van een last op onze planeet kostbare middelen evenals een vlees-centric dieet.


Dina Aronson, geregistreerde diëtist in Montclair, New Jersey en vegan.

Zes veganistische Superfoods

Terwijl verscheidenheid en evenwicht pijlers van een gezond dieet zijn, kan nadruk op de bijzonder voedzame items gaan een lange weg naar zorgen dat wordt voldaan aan de behoeften van uw wellness.

1. donkere, lommerrijke Groenen. Of gekookt of rauw, lommerrijke Groenen zijn verpakt met bot-ondersteunende voedingsstoffen, dergelijke als calcium, magnesium, kalium en vitamine K. "verrassend, gegeten in voldoende hoeveelheid, ze bieden ook kleine, maar significante hoeveelheden eiwitten en omega-3 vetten," zei geregistreerde diëtist Dina Aronson van Montclair, New Jersey. "Ze hebben ook een ton van vezels en anti-oxidanten."

2. peulvruchten. Bonen, linzen en spliterwten zijn podded groenten in een klas van hun eigen als gevolg van hun rijke eiwitten, vezels en antioxidanten inhoud. Gaithersburg, Maryland-based arts Dr. Michael Greger roept peulvruchten "eiwit supersterren van het plantenrijk."

3. bessen. Top vrucht bronnen voor fiber, bessen--zoals meest kleurrijke produceren--bieden anti-oxidanten die het immuunsysteem stimuleren. De meeste Amerikanen vallen onder hun dagelijkse fruit eis, die een minimum van 2 kopjes, volgens de richtlijnen van het dieet 2010 voor Amerikanen.

4. noten en zaden. Belangrijke bronnen van gezonde vetten en antioxidanten, zoals vitamine E, noten en zaden bevatten ook eiwitten, vezels en koolhydraten. Aronson raadt aan om rassen hoog in omega-3 vetten, zoals chia zaden, lijnzaad en walnoten benadrukken. Omega-3 vetten kunnen ontsteking verminderen en positieve hersenen functie en hart gezondheid te bevorderen.

5. paprika, worteltjes en tomaten. Deze voedingsmiddelen zijn zo voedzaam als ze kleurrijk zijn, volgens Greger. Routinematig consumptie van groenten en fruit van verschillende kleuren ervoor zorgt dat u profiteren van een breed scala aan voedingsstoffen, zoals elk een eigen mix biedt.

6. quinoa. Het zaad geproduceerd door quinoa is een belangrijke bron van eiwitten en is rijk aan vezels. Ook levert alle essentiële aminozuren--bouwstenen van mager weefsel die hersenfunctie ondersteunen-- en verbetert de bloedsuikerspiegel en de controle van de eetlust.

Vegan-verder

In tegenstelling tot de vegetariërs, die doorgaans één of andere hoeveelheid dierlijke producten--zoals van koemelk, eieren of honing--verbruiken en die kan gebruik maken van dieren afkomstige goederen, met inbegrip van leder, bijenwas en bepaalde huishoudelijke schoonmaakmiddelen, gebruik veganisten geen van deze producten. Wat dat verlof? Planten.

"De veganistische levensstijl sprak me aan vanwege de drievoudige punch biedt," zei longtime vegan Dina Aronson, een geregistreerde diëtist in Montclair, New Jersey. "Het is geweldig voor mijn gezondheid, bevordert mededogen voor alle dieren, en doet niet zo veel van een last op onze planeet kostbare middelen evenals een vlees-centric dieet."

De "triple punch" waarnaar wordt verwezen door Aronson, mede-auteur van "Mineralen uit plantaardige voedingsmiddelen: strategieën voor maximaliseren Nutrition," omvat de belangrijkste drijfveren achter de plantaardige regime: bezwaar tegen het doden en de consumptie van dieren die zijn gebaseerd op de overtuiging dat dergelijke praktijken niet zijn vereist voor de menselijke overleving en afkeuring van de behandeling van fabriek-gekweekte dieren, die vaak in kleine gekooide zijn, onrein ruimten.

U kunt ook een kleinere ecologische voetafdruk wensen. Een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Chicago in 2006 bleek dat een dier-zware dieet genereert 1.5 meer ton kooldioxide per persoon per jaar dan een veganistisch dieet, die ook gebruik maakt van minder water en land dan dierlijk voedselproductie.

Meer planten, meer gezondheid

De potentiële voordelen van veganisme zijn breed. Onderzoek gepubliceerd door de Academie van voedings- en dieetleer in 2009 gekoppeld plant-based diëten met lagere bloeddruk en cholesterolgehalte, een verminderd risico voor type 2 diabetes, slanker lichaam massa en--wanneer vergeleken met diëten bestaande uit dierlijke producten--algemene verminderde risico's voor kanker en chronische ziekte.

"Slechts één dieet ooit is gebleken om te keren hart-en vaatziekten, openstelling van slagaders zonder drugs, zonder operatie," zei Dr. Michael Greger, Gaithersburg, Maryland gebaseerde huisarts die is gespecialiseerd in klinische voeding. "Alleen veganistische voeding is gebleken om te keren aantal één moordenaar van mannen en vrouwen in de Verenigde Staten."

Een gezond veganistisch dieet levert rijke hoeveelheden vitaminen, mineralen, ziekte te bestrijden antioxidanten en vezels--een onverteerbare koolhydraten die verzadiging, controle van de bloedsuiker, spijsverterings wellness en gezondheid van het hart bevordert. Een kopje gekookte bonen of linzen biedt ongeveer 15 tot en met 16 gram vezels, vervullen ongeveer de helft van veel volwassenen aanbevolen dagelijkse behoefte van 25 tot en met 38 gram. Een gegrilde kip sandwich op brood gemaakt met verrijkte bloem biedt daarentegen minder dan een gram van vezel.

De meeste planten zijn ook natuurlijk cholesterol-vrij en vrijwel verstoken van slagader-verstopping verzadigd vet. Bonen en linzen, bijvoorbeeld, zijn rijk aan eiwitten en hebben geen verzadigd vet en cholesterol, waardoor ze ideale vegan nietjes, volgens Greger.

Niet zonder risico

Zoals met elke levensstijl, een slecht gepland kan veganistisch dieet gebrek aan belangrijke voedingsstoffen. Eten voornamelijk witte rijst, gemengde groenten en vegan ice cream, bijvoorbeeld, voorziet niet in de hoge eiwit verkregen peulvruchten en het calcium in groene bladgroenten, zoals kale beschikbaar.

"Een gezonde veganistisch dieet is voornamelijk gebaseerd op groenten, fruit, bonen, noten, zaden en gehele korrels," zei Aronson. "Voedsel zoals vegan energierepen, soja hotdogs en vegan kokosijs alle hebben hun plaats, maar zoals met elk dieet, speciale gelegenheid voedingsmiddelen met mate moeten worden genoten."

Groenten, fruit en volle granen zijn relatief laag-calorie, nog vullen. Slecht geplande veganistisch dieet dus kunnen gebrek aan calorieën en voedingsstoffen, vooral als je rauwe levensmiddelen 100 procent eet, zegt Aronson.

Een gebrek aan calorieën en voedingsstoffen kunt complicaties, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, mistige denken en een vertraagd metabolisme. Indien u moeite vergadering bespreken uw nutriënten behoeften uitsluitend uit voedsel--dat is de beste bron van voedingsstoffen, volgens de Mayo Clinic--de potentiële behoefte aan voedingssupplementen met uw arts of diëtist.

"Een andere uitdaging ontstaat wanneer mensen vergeten dat voedingsmiddelen op basis van de plant zijn bedoeld om te worden genoot omarmd en experimenteerde met," zei Aronson. "Een veganistisch dieet is een genot, geen straf, en heerlijke, smaakvolle gerechten bevatten. Het idee dat een veganistisch dieet uit een stapel platte gestoomde groenten samen met gekookte bonen naast bruine rijst bestaat is gewoon niet realiteit."

Een gezonde overgang

Er is niet slechts een juiste manier naar vegan geen een enkele juiste lengte van tijd voor de overgang vereist. Als u momenteel een vlees - of zuivelproducten-dichte dieet eten, echter, kan geleidelijke stappen richting veganisme helpen verlichten het proces. Begin met het eten meer fruit en groenten, zo goed als onbewerkte granen, zoals bruine rijst en havermout.

Voor eiwit, beginnen vervangen door kokosmelk voor koemelk, en Bio-tofu, linzen of bonen voor vis, kip en rundvlees. Het gemak van bereid veganistische maaltijden, zoals bevroren diners en soepen, kan ook helpen de overgang.

Zodra je meer comfortabel met een veganistisch dieet, kunt voorbereiding van uw eigen maaltijden save money terwijl de verbetering van uw plezier en het inzicht van de keuken.

"De meeste mensen hebben alleen over de tien belangrijkste maaltijden die ze doorlopen," zei Greger, "Dus ik vind het een kwestie van de mensen al genieten van gerechten die op basis van planten herkennen, vinden van manieren om de huidige favorieten tweak en vervolgens verkennen enkele van de opwindende nieuwe keukens en de smaken die er is."

Als u genieten van het rundvlees burrito's, probeer bonen burrito's. Top hele korrels pasta met marinara saus en blokjes tofoe in plaats van verrijkte pasta met gehaktballen. Houd uw pantry goedgevulde met vegan nietjes, zoals zaden, notenpasta, bonen, rijst en vegan brood en granen. Voor de zoete lekkernijen, proberen veganistische smoothies of verse groenten. Om te voldoen aan zout hunkeren, geniet van lucht-geknald popcorn, boerenkool chips, of amandelen.

Vergeet niet te vragen voor hulp als je het nodig hebt. Begeleiding van een geregistreerde diëtist die is gespecialiseerd in plantaardige voeding, Aronson zegt, kan ertoe bijdragen een geslaagde conversie.


gerelateerde artikelen