Gevolgen van een veganistisch dieet voor de hersenen

August 27

Gevolgen van een veganistisch dieet voor de hersenen

Voedingsgewoonten niet alleen van invloed op je spieren en vet deposito's belichamen; ze hebben ook een grote invloed op de hersenen. Een veganistisch dieet, die alle dierlijke producten zoals zuivel en vis uitsluit, kan opleveren voor de hersenengezondheid van de wanneer het is evenwichtig. Een slecht geplande veganistisch dieet kan echter een negatieve invloed hebben op de hersenengezondheid van de, wat resulteert in mentale gezondheidsproblemen en zelfs neurologische aandoeningen.

Vitamine D

Veganisten moet voldoen aan de dagelijkse vitaminen met het oog op een optimale hersenengezondheid. Vitamine D is belangrijk voor veganisten, aangezien het niet wordt gevonden in veel veganistisch voedsel. Volgens "Scientific American" magazine, een 2009-studie door onderzoekers aan de Universiteit van Manchester aangetoond dat volwassenen met lagere niveaus van vitamine D informatie veel trager dan degenen die had adequaat niveau verwerkt. Gelukkig, eten is niet de enige bron van vitamine D. Uw lichaam maakt vitamine D tijdens zonlicht, dus probeer te krijgen ten minste 10 tot 15 minuten van zonlicht op ten minste drie of vier dagen van de week. Vegan bronnen van vitamine D zijn verrijkte sojamelk en versterkte sinaasappelsap.

Prenatale en Postpartum periode

De neurologische effecten van veganisme zijn bijzonder belangrijk tijdens de periode prenatale en postpartum. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, een 2009 studie door onderzoekers van de Emory University in Georgië gevonden dat baby's van moeders die niet voldoende vitamine B-12, of cobalamine krijgen, mogelijk verhoogd risico op ontwikkelingsstoornissen vertragingen. B-12 is ook een belangrijke voedingsstof voor neurologische ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap. Om deze reden moet vegan moeders voldoende B-12 te verkrijgen door hun dieet of indien nodig een supplement nemen.

Essentiële vetzuren

Essentiële vetzuren helpen bij het opbouwen van hersencellen, en ook zij zijn met name belangrijk tijdens de zwangerschap en tijdens borstvoeding. Alle veganisten moet echter zeker te krijgen genoeg vetzuren in hun voeding, aangezien deze alleen kunnen worden verkregen uit voedselbronnen of supplementen. Gebrek aan essentiële vetzuren draagt bij tot de cognitieve stoornissen, depressie, ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson, volgens het Franklin Institute. Vegan bronnen van essentiële vetzuren zijn groene bladgroenten en lijnzaadolie.

Overwegingen

Over het algemeen biedt een goed geplande veganistisch dieet alle voedingsstoffen die u nodig heeft voor de juiste hersenengezondheid en ontwikkeling. Als u zwanger bent of borstvoeding geven, of hebt u andere gezondheidsproblemen, zoals de coeliakie of een malabsorptie syndroom, raadpleeg dan uw arts om te bepalen of moet je het nemen van een voedingssupplement te versterken uw dieet en bepaalde voedingsstoffen die vaker voor in dierlijke producten komen. Naast de nutriënten die de hersenengezondheid van de stimuleren, zorg dat ook om genoeg calcium, die vereist voor gezonde botten is.


gerelateerde artikelen