Vitamine D-deficiëntie, kan een aanval?

August 18

Vitamine D-deficiëntie, kan een aanval?

Vitamine D wordt gevonden in twee relevante vormen in de natuur. Vitamine D2 of ergocalciferol, is geproduceerd door planten en paddestoelen. Vitamine D3 of cholecalciferol, is gevonden in vette vis, zoals makreel, zalm en tonijn en zuivelproducten en andere verrijkte levensmiddelen. Vitamine D3 is ook de enige vitamine die natuurlijk kan worden geproduceerd in je lichaam. Wanneer u worden blootgesteld aan zonlicht, wordt vitamine D3 gesynthetiseerd in uw huid, met behulp van cholesterol als een voorloper. De deficiëntie van de vitamine D veroorzaakt een verscheidenheid van gezondheidsproblemen, en ernstige tekortkoming kan leiden tot aanvallen.

Acties

Volgens een evaluatie van April 2011 in "Discovery Medicine" bezit bijna elk weefsel in uw lichaam vitamine D-receptoren, of vdr. Door stimulatie van reisgegevensrecorders in cellen van het bot speelt vitamine D een belangrijke rol in de mineralisatie van uw skelet. De interactie van vitamine D met weefsel vdr speelt een rol bij de immuniteit, growth: regulation, cardiovasculaire gezondheid, ontwikkeling van kanker en mineralenbalans. Vitamine D's deelname aan calciummetabolisme is essentieel voor normale zenuw-, spier- en cardiovasculaire functie.

Deficiëntie

Als je te weinig zonlicht om voldoende hoeveelheden vitamine D produceren, moet u deze voedingsstof uit voedingsbronnen aanschaffen. De gemiddelde volwassene moet 600 IU dagelijks te vermijden deficiëntie, en meer--misschien 2.000 IU dagelijks--is nodig voor een optimale gezondheid, volgens Dr. Reinhold Vieth in het Mount Sinai Hospital in Toronto. Vitamine D-deficiëntie in kinderen leidt tot een aandoening genaamd rachitis, dat wordt gekenmerkt door slechte bot mineralisatie, lang bot misvormingen, vertraagde ontwikkeling en scoliose. Tekort kan leiden bij kinderen en volwassenen tot been pijn, spierpijn en zwakte. Ernstige, langdurige vitamine D-deficiëntie leidt tot "rachitis tetanie," wat zich als gevoelloosheid in het gezicht, de tong en de extremiteiten, spierspasmen en eventueel aanvallen manifesteert.

Compensatie

Je lichaam gaat naar grote lengten om calcium bloedspiegels binnen een relatief smalle bandbreedte. Uw klieren van de bijschildklier, die zijn gelegen achter de schildklier in je nek, produceren hormoon van de bijschildklier of PTH. Wanneer uw vitamine D of calcium niveaus beginnen te vallen, afscheiden uw bijschildklier klieren meer PTH, dat verhoogt de absorptie van calcium uit de darm en de nieren en bevordert het verwijderen van calcium uit je botten. Deze compensatieregeling heeft zijn grenzen, echter, en--in het gezicht van voortdurende vitamine D-deficiëntie--calciumgehalte uiteindelijk vallen. Indien verlaten onbehandeld, rachitis ontstaat tetanie.

Overwegingen

Ernstig vitamine D-deficiëntie, gekenmerkt door rachitis tetanie en inbeslagneming, wordt zelden gezien in ontwikkelde landen, als gevolg van de beschikbaarheid van verrijkte levensmiddelen. Echter, volgens "The Merck Manual van diagnose en therapie," mildere vormen van vitamine D-deficiëntie kunnen ontstaan door onvoldoende zonblootstelling, arme inname, verminderde absorptie of genetische afwijkingen die leiden vitamine D weerstand tot. Dergelijke "subklinische" vitamine D-deficiëntie kan worden aangetoond door immuun aandoeningen, infecties of andere problemen die zijn niet meteen wordt herkend als een tekort aan vitamine D.

Aanbevelingen

In 2011, zoals wetenschappers meer informatie over de diverse activiteiten van vitamine D in het menselijk lichaam, veel deskundigen zijn het adviseren van meer blootstelling aan de zon om te helpen verlichten van subklinische vitamine D tekortkomingen, en ze belt voor veranderingen in de dieetvoorschriften te denken van een behoefte aan hogere doses. Huidige aanbevolen dieet emissierechten--de doseringen nodig om te voorkomen dat deficiëntie--variëren van 400 IU voor zuigelingen tot 800 IU voor volwassenen over de leeftijd van 70.


gerelateerde artikelen