Wat zijn de symptomen van een penicilline reactie?

August 9

Wat zijn de symptomen van een penicilline reactie?

Penicilline is een antibioticum dat wordt gebruikt voor de behandeling van systemische (hele lichaam) infecties. Veel mensen ervaren allergie voor penicilline. Billie Ann Wilson, Ph.D., Margaret Shannon, Ph.D., en Kelly schilden Pharm.D., auteurs van "de Pearson Nurse Drug Guide 2010", melden dat de symptomen van een penicilline reactie zijn ernstiger wanneer het geneesmiddel wordt ontvangen als een injectie in plaats van mondeling. Een ernstige allergische reactie heet anafylaxie, wanneer de symptomen van invloed zijn op het hele lichaam en worden levensbedreigend.

Uitslag

Een gemeenschappelijk symptoom van allergische reactie is huiduitslag. Huiduitslag, of roodheid, jeuk en ontstekingen aan de huid, een milde reactie op penicilline kunnen aangeven of het kan een voorloper van meer ernstige reacties zoals anafylaxie. Een uitslag over het hele lichaam kan optreden of worden gelokaliseerd op één gebied, zoals een injectie-site waar u de penicilline ontvangen.

Urticaria, beter bekend als netelroos, is een verhoogd, rode, soms pijnlijke uitslag. Bijenkasten in het algemeen gevolgen hebben voor het hele lichaam en zijn geassocieerd met systemische allergische reactie. Geen symptomen van huiduitslag, vooral netelroos, moeten worden gemeld aan een arts vanwege het risico van anafylaxie.

Zwelling

Een ernstig symptoom van een penicilline reactie omvat zwelling of angio-oedeem. Het National Institute of Health meldt dat een anafylactische reactie op penicilline leiden zwelling van de mond, de tong, de keel en het gezicht tot kan. In werkelijkheid, kan het gebeuren door het hele lichaam. Zwelling kan leiden tot moeite met slikken en ademen. Zoek zorg onmiddellijk als u dit probleem optreden.

Serumziekte

Een ernstige allergische reactie op penicilline kan leiden tot een aandoening genaamd serumziekte. Symptomen ervaren verschijnen lijken op die van een auto-immune reactie. Een auto-immune reactie betekent dat het lichaam zelf aanvallen. Voorbeeld van auto-immune aandoeningen omvatten reumatoïde artritis of lupus. Symptomen variëren van zwelling en pijn in de gewrichten, genaamd gewrichtspijn, gezwollen lymfeklieren, koorts, zwakte en pijn, angio-oedeem of zwelling door het hele lichaam.

Piepende ademhaling

Tijdens een allergische reactie op penicilline, kunnen laryngospasm en bronchospasme optreden. Dit is kleiner en spasme van het strottenhoofd en de luchtwegen die respiratoire nood veroorzaakt. Piepende ademhaling is een teken van laryngospasm en bronchospasme. Zoek zorg onmiddellijk als u dit probleem optreden.

Bloedsomloop ineenstorting

Wat zijn de symptomen van een penicilline reactie?

Een anafylactische reactie op penicilline veroorzaakt wijdverspreide capillaire vasodilatatie, waaronder dilatatie of ontspanning van de bloedvaten door het hele lichaam. Wanneer vasodilatatie optreedt daalt van iemands bloeddruk zeer laag. Deze zeer lage bloeddruk of hypotensie, zal leiden tot syncope of flauwvallen. Als er niet onmiddellijk gecorrigeerd, kan bloedsomloop ineenstorting fataal vanwege hartstilstand.


gerelateerde artikelen