De Chopra meditatie techniek voor het verliezen van gewicht

August 29

De Chopra meditatie techniek voor het verliezen van gewicht

Wanneer mensen denken over het verliezen van gewicht, zijn calorieën tellen en zweten door afmattend trainingen meestal boven aan de geest. Maar de auteur en holistische gezondheid beoefenaar Deepak Chopra suggereert dat meditatie met gewichtsverlies helpen kan. In feite, beschreven Chopra in een artikel "Huffington Post" hoe meditatie kan genoeg positieve verandering in je hersenen in slechts acht weken aan de lichaamseigen Circuitry circuitry,, rewire helpen u uw eetgewoonten en ander gedrag wijzigen. Chopra suggereert gooien uit het oude idee dat biologie is lot ten gunste van bewustzijn als lot.

Mindfulness meditatie

De meeste soorten meditatie betrekken vergadering voor langere tijd. Mindfulness meditatie, waarin Chopra wordt aanbevolen om gewicht te verliezen, kan worden gedaan, zittend of terwijl het doen van uw dagelijkse activiteiten. De sleutel tot mindfulness meditatie is om aandacht te besteden. Dat betekent geen multitasking. Om bijvoorbeeld te praktijk mindfulness meditatie tijdens het eten, aandacht besteden aan uw voedsel in plaats van lezen, praten of TV-kijken tijdens een maaltijd. Chopra de methode raadt u om te proeven en genieten van eten, maar nauw kijken hoeveel je eet en waarom. Houden van je bewustzijn in je lichaam in plaats van zonering uit en dan merken je bent gevuld, weer.

Bewustzijn en gewicht

Mensen worden soms gewicht verliezen zonder zelfs maar te proberen wanneer ze beginnen te mediteren, zei Chopra in een interview op de Dr. Oz Show. Dit heeft te maken met het uitbreiden van uw bewustzijn van wat is in je lichaam gaande er, zei hij. Mensen eten om twee redenen: fysieke en emotionele honger. Mediteren kan helpen kalmeren je genoeg dat je minder kans krijgen gestrest en voedsel als een coping-mechanisme.

Honger niveau

Bewustwording van uw maag is een groot deel van de Chopra indachtig meditatie strategie voor het verliezen van gewicht. Leg een hand op je buik voordat je eet en denk over hoe honger je bent. Op een schaal van één tot tien, met een wordt uitgehongerd en tien is na Thanksgiving diner, beveelt Chopra wachten totdat uw honger niveau dicht bij een ligt. Eten smaakt beter wanneer je honger. Een lege maag is de grootte van een gesloten vuist. Open je handen en stel je je twee handpalmen vol voedsel. Dat is ongeveer de juiste hoeveelheid, zegt Chopra. U moet slechts uw maag tweederde voor optimale spijsvertering volledig vullen. Het gaat om een niveau vijf op de schaal van één tot tien.

Strijd of vlucht

De hoge stressniveau van de moderne wereld houdt mensen in de strijd of vlucht modus, zei Dr Oz tijdens zijn interview met Chopra. Als je gestresst je, steroïden release en verhogen uw buikvet, zei hij, omdat het lichaam chronische stress als hongersnood interpreteert. Maar meditatie bestrijdt dit antwoord. In plaats van wijst u uit, meditatie kalmeert je zenuwen en dat extra buikvet afwendt.


gerelateerde artikelen