Dagelijkse dosering van vitamine B

July 28

Dagelijkse dosering van vitamine B

Oorspronkelijk gezien als een enkele vitamine samengestelde, zijn de B-vitaminen een familie van acht verschillende vitaminen, met inbegrip van thiamine, riboflavine, niacine, folaat, vitamine B6, vitamine B12, pantotheenzuur en biotine. Elke verschillende Bvitamine voert zijn eigen functie in je lichaam en draagt zijn eigen aanbevolen dagelijkse dosering.

Thiamine

Het aanbevolen dieet hoeveelheid ADH, voor thiamine is 1.1 mg per dag voor vrouwen en 1,2 mg per dag voor mannen. Thiamine speelt een rol bij de overdracht van zenuwprikkels en helpt koolhydraten en bepaalde aminozuren metaboliseren. De beste bronnen van thiamine omvatten verrijkt broden en verrijkte granen.

Riboflavine

Volwassen vrouwen vereist 1.1 mg riboflavine dagelijks; volwassen mannen moeten 1,3 mg per dag consumeren. Riboflavine helpt zetten van koolhydraten, eiwitten en vetten in energie u kunt gebruiken en de functie van twee andere B-vitamines, vitamine B12 en Niacine verbetert. De beste bronnen van voeding riboflavine bevatten melk en yoghurt.

Niacine

De ADH voor niacine is 14 mg per dag voor volwassen vrouwen en 16 mg per dag voor volwassen mannen. Niacine kan je lichaam voor het synthetiseren van vetten en cholesterol en helpt riboflavine vetten, eiwitten en koolhydraten omzetten in energie. Vlees, vis, gevogelte en verrijkte granen zijn de beste bronnen van niacine.

Folaat

Volwassen mannen en vrouwen dient te consumeren 400 mcg van folaat per dag; zwangere vrouwen, echter, vereist 600 mcg per dag. Folaat is essentieel voor de synthese van DNA en helpt voorkomen dat bepaalde aangeboren afwijkingen, genaamd neuraalbuisdefecten, in een zich ontwikkelende foetus. Folaat komt voor in peulvruchten, groene bladgroenten en verrijkte brood en granen.

Vitamine B6

De Food and Nutrition Raad geeft aanbevelingen voor vitamine B6 in bereiken. Volwassen vrouwen moeten consumeren 1,3 tot 1,5 mg vitamine B6 per dag; volwassen mannen moeten 1,3-1,7 mg per dag consumeren. Vitamine B6 fungeert als een co-enzym, waardoor enzymen voor de productie van chemische reacties in je lichaam; het helpt om het breken van glycogeen, de vorm van opslag van glucose. Een grote verscheidenheid van levensmiddelen, waaronder vlees, vis, gevogelte, zuivelproducten, eieren en verrijkte granen, bevatten vitamine B6.

Vitamine B12

Volwassenen vereisen 2.4 mcg van vitamine B12 per dag. Vitamine B12 helpt uw lichaam om te maken van gezonde rode bloedcellen en houdt uw zenuwcellen en weefsels gezond. De enige bronnen van natuurlijke vitamine B12 zijn producten van vlees, vis, gevogelte en zuivel.

Pantotheenzuur en biotine

Volwassenen nodig 5 mg van pantotheenzuur en 30 mcg van biotine per dag. Net als verschillende andere B-vitamines werken deze twee vitamines samen om te schakelen van koolhydraten, eiwitten en vetten in energie. Pantotheenzuur en biotine zijn wijd beschikbaar in volle granen, noten, peulvruchten, notenpasta, vlees, melk en eieren.


gerelateerde artikelen