Slikken van oefeningen en elektrische spierstimulatie

July 6

Slikken van oefeningen en elektrische spierstimulatie

Dysfagie is een aandoening waar u moeilijk slikken levensmiddelen en/of drankjes genieten. Disfunctie in de slikken darmkanaal/slokdarm, ziekte van de Terugvloeiing van de gastresophageal en verlies van spiercontrole als gevolg van de beroerte zijn alle oorzaken van dysfagie. Als u deze voorwaarde ondervindt, kunnen fysiotherapeuten raden slikken oefeningen versterken en opnieuw trainen de spieren of gebruiken van elektrische spierstimulatie ter verbetering van uw vermogen om te slikken.

Samengeknepen lippen-Swallow

Deze oefening wordt gebruikt voor het activeren van uw slikken spieren in je keel. Het verkrijgen van een schone popsicle stok. Sluit uw mond halverwege over de popsicle stick en sluit de lippen eroverheen. Zuigen op een popsicle stick voor drie tot vijf seconden, dan laat de stok en het dak van de mond, de tong Duw vervolgens verplaatst het achteruit te slikken het speeksel geproduceerd met behulp van de stick popsicle.

Motor oefeningen

Deze oefeningen betrekken rekken van de spier en lichaamsdelen gebruikt met slikken op hun volle posities. Beginnen met gesloten lippen, en open vervolgens de mond zo breed als u misschien kunt. Houd deze positie gedurende drie tot vijf seconden, om vervolgens te ontspannen van de mond. De tong uit stok, voor zover u kunt---u wenst te gebruiken een tong depressor de tong ingedrukt, die gebruik maakt van weerstand om spier te bouwen. Houd gedurende drie tot vijf seconden, en laat dan los. Open uw kaak, voor zover u kunt, dan het openhouden voor drie tot vijf seconden, vrijgeven. U kunt de oefeningen een extra twee keer via herhalen.

Vloeibare kauwen

Bij sommige patiënten stimuleert kauwen de slikken reflex. Dit betekent dat voedingsmiddelen en dranken die geen normaal kauwen om te slikken kan vereisen de kauwen motie vereisen om slikken normaal, volgens de zuidelijke Universiteit van Californië. Neem een slok water en maak een kauwen beweging met de mond voor verschillende chews, dan het water slik. Het bedrag varieert van chews u uitvoeren om te bepalen hoeveel moet worden gestimuleerd slikken.

Elektrische stimulatie

Elektrische stimulatie therapie voor de keel is VitalStim therapie genoemd. De Amerikaanse Food and Drug Administration goedgekeurd VitalStim in 2002 als een dysfagie behandeling. Als u wilt uitvoeren, zijn kleine leads geplaatst aan de voorkant van je keel, en geactiveerd als een therapeut met u op fysiotherapie oefeningen werkt ter bevordering van slikken. Sessies meestal een uur duren en kunnen helpen om opnieuw uw keel spieren trainen voor maximaal één maand, volgens de VitalStim website. Elektrische stimulatie wordt geassocieerd met de verbetering van de functie van de spier en snellere wondgenezing bij degenen die hebben ervaren trauma of operatie aan de keel, volgens medisch nieuws vandaag.


gerelateerde artikelen