Wat zijn de gevolgen als u een diabetische & uw bloedsuikerspiegel bent krijgt te hoog?

November 18

Wat zijn de gevolgen als u een diabetische & uw bloedsuikerspiegel bent krijgt te hoog?

Beheer van de bloedsuikerspiegel kan lastig met diabetes, en zelfs met strakke bloedsuiker controle, treden een diabetische hyperglycemie, of hoge bloedsuikerspiegel. Het lichaam maakt gebruik van bloedsuiker voor energie en vertrouwt op insuline voor het regelen van de juiste hoeveelheid bloedsuiker voor normale lichaamsfuncties. Als insuline niveaus duik te laag, bloedsuiker wordt gereguleerd en geconcentreerd in het bloed en moeilijker is te metaboliseren in brandstof. Hyperglykemie kan optreden met zowel Type 1 als Type 2 diabetes, en indien onbehandeld, kan ernstige complicaties veroorzaken.

Ketoacidose

Diabetische ketoacidose treedt op wanneer er te weinig insuline in het lichaam goed controle bloedsuikerspiegel. Het lichaam is niet in staat om te gebruiken suiker voor energie, en in plaats daarvan begint te verbranden van vet voor brandstof tijdens het bloedsuiker niveaus stijgen. Een diabetische treden lage insulineniveaus tijdens ziekte of als gevolg van problemen met medicamenteuze therapie van insuline om diabetes controle. De Mayo Clinic ketoacidose noemt als een ernstige complicatie van diabetes en kan fataal zijn.

Ketoacidose symptomen zijn ongewoon hoge bloedsuikerspiegel lezingen, extreme dorst, misselijkheid, braken en abdominale pijn en fruitige adem geur. Symptomen verschijnen snel en kunnen snel vooruitgang. Bewusteloosheid en de dood kunnen leiden tot als ketoacidose blijft onbehandeld.

Diabetische Hyperosmolar syndroom

Diabetische hyperosmolar syndroom is een complicatie van hoge bloedsuikerspiegel meest vaak gezien bij mensen met Type 2 diabetes. Deze aandoening treedt op wanneer het lichaam winkels van teveel suiker in het bloed en wordt voorkomen het verkeer van elektrolyten via de bloedbaan dat, waardoor uitdroging. In tegenstelling tot ketoacidose, het lichaam kan niet branden vetreserves als brandstof, en symptomen lijken langzaam over de dagen, in plaats van weergegeven en snel verlopen. Diabetische hyperosmolar syndroom is een risico voor diabetici die beschikken over slechte diabetes controle, levensstijl keuzes die hyperglycemie mogelijk maken of die ziek zijn geweest.

Het National Institute of Health biedt dat verwarring, verhoogde dorst, wankel lichaamsbewegingen, toespraak waardevermindering en zwakte belangrijke symptomen van diabetische hyperosmolar syndroom, samen met hoge bloedsuikerspiegel lezingen zijn. Indien onbehandeld, kan deze voorwaarde zwelling van de hersenen, bloedstolsels en respiratoire instorting veroorzaken.

Coma

Hoge bloedsuikerspiegel berooft het brein van de energie die nodig is om te functioneren. Na verloop van tijd hyperglykemie kan leiden tot de hersenen afgesloten; resulterend in coma. Een diabetespatiƫnt die met hoge bloedsuikerspiegel kampt dreigt voor steeds bewusteloos, en als emergently niet wordt behandeld, kan vooruitgang naar een comateuze toestand. De American Diabetes Association adviseert herkennen van de symptomen van hoge bloedsuikerspiegel en het onderhouden van goede diabetische controle te helpen verminderen het risico op diabetische complicaties en coma.


gerelateerde artikelen