Vlees dieet voor testosteron

March 17

Vlees dieet voor testosteron

Veel mensen associëren testosteron met seks, agressie en mannelijkheid, maar het ook is gekoppeld aan vele vitale lichaamsfuncties die essentieel voor de algehele gezondheid en ontwikkeling zijn. Anderzijds kunnen verhoogd testosteron niveaus ziektepreventie en verbeteren van uw levensstijl--die beide kunnen worden bereikt door het eten van een dieet rijk aan vlees. Echter, het is belangrijk dat je een zekere mate van voorzichtigheid handhaven omdat overmatige vleesconsumptie enkele risico's levert.

Functie

Het eten van vlees, dat hoog in proteïne is, helpt bouwen spier en stimuleert de secretie van het hormoon glucagon, die beide bijdragen tot verhoging van de testosteron niveaus. Testosteron, behalve het vergemakkelijken van een scala aan voordelen voor de gezondheid, is primair verantwoordelijk voor de productie van zaadcellen en geslachtsaandrijving, evenals de groei van schaamhaar en gezichts haar, botten en spiermassa. Bij mannen, het is geproduceerd door de testikels, en bij vrouwen het wordt uitgescheiden door de eierstokken en de bijnieren.

Betekenis

Volgens Dr. Shafiq Qaadri, auteur van "The testosteron Factor," bevordert testosteron een veelheid aan voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van de verbetering van de energie en vitaliteit, alsmede het voorkomen van hoge bloeddruk, diabetes, hartinfarct, obesitas en verzwakking botten en spieren. "In feite" Qaadri zegt, "testosteron heeft levenslang positieve effecten op uw lichaamsbouw, emoties, intellect, relaties, gedrag en seksualiteit." Hoewel hormonale substitutietherapie een haalbare optie is als u ondervindt verlaagd testosteron niveaus, zijn er, volgens Qaadri, natuurlijke manieren om te stimuleren uw niveaus van het mannelijke hormoon, met inbegrip van consumeren een dieet rijk aan vlees.

Oplossing

Kiezen om te verbeteren op testosteron niveau door middel van consumptie van vlees, vlees dat hoog in eiwit. Kipfilet, op ongeveer 10g per ounce, biedt hoge eiwitgehalte, terwijl karbonade gemiddeld 22g eiwit. Rundvlees en vis wegen in op een gemiddelde van 7 en 6,5 g per ounce respectievelijk, wat betekent dat een gemiddelde biefstuk of kipfilet bevat tussen de 22 en 25 g eiwit.

Overwegingen

Terwijl het eten van een hoge-vlees dieet kan je testosteron niveau verhogen, hebben onderzoekers ontdekt dat overmatige eiwitinname, vooral wanneer in combinatie met verminderde koolhydraat consumptie, kan in feite lagere testosteron niveaus. Volgens een onderzoek dat is gepresenteerd door het tijdschrift "Life Sciences", verbruikt zeven mannen een eiwitrijk dieet, waarna een dieet hoog in koolhydraten, elk in de loop van 10 dagen. Hoewel beide diëten gelijk in calorieën en vet waren, het eiwitrijk dieet leidde tot een aanzienlijke daling van de testosteronspiegel, terwijl de hoog koolhydraatdieet gestimuleerd een aanzienlijke toename van de secretie van testosteron.

Waarschuwing

Naast het potentieel verminderen uw testosteron niveaus, vormt overmatige vleesconsumptie directe gevaar voor uw gezondheid. Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine, consumeren te veel eiwit stress plaatsen op uw nieren, en het kan leiden tot jicht, alsmede verhoogde cholesterolniveaus. Bovendien zegt een review gepubliceerd door het "International Journal van Sport voeding en oefening metabolisme" dat een vormen van meer dan 35 proteïne dieet tot diarree, misselijkheid, hyperinsulinemia, hyperammonemia of hyperaminoacidemia leiden kan.


gerelateerde artikelen