Vliegreizen & hoofd congestie bij zuigelingen

March 6

De "oor-knallende" sensatie, de meeste mensen tijdens een vlucht ervaren is meestal een mild, tijdelijke ongemak voor gezonde volwassenen en baby's. Het treedt op wanneer uw buizen van Eustachius, die de rug van de neus verbinden met het middenoor, probeert te egaliseren met de cabinedruk door openstelling voor laat lucht in het middenoor. Wanneer je verkouden, slijm en ontsteking van congestie kan blokkeren deze buizen. Omdat hun buizen smaller dan die van volwassenen zijn, zijn baby's gevoeliger voor deze soorten blokkades, die leiden complicaties zoals ernstige pijn en oor schade tot kunnen.

Betekenis

Aangezien vliegen kan een oncomfortabel en zelfs pijnlijk, vooruitzicht voor een zuigeling met hoofd congestie, evalueren uw opties zorgvuldig alvorens de reis. Dr Jay L. Hoecker, een emeritus consultant van Mayo Clinic, suggereert praten met uw kinderarts alvorens een vlucht met een overbelaste baby te zien als hij beveelt uitstel van de vlucht. Als je gaat vooruit om te vliegen, kan uw arts voorschrijven medicijnen voor uw baby die de vlucht een meer comfortabele ervaring maken kunnen.

Identificatie

Zuigelingen met hoofd congestie kunnen vaak vertonen een duidelijke, runny neus en moeite hebben om te ademen of weigeren te eten als gevolg van de congestie. Tijdens een vlucht, misschien uw verstopte baby huilen en gedoe kort voor de landing omdat haar geblokkeerde buizen van Eustachius niet toestaan de luchtdruk te egaliseren. De ingesloten lucht dan duwt op haar oor drums, rekken ze en pijn veroorzaakt.

Overwegingen

Terwijl de Amerikaanse Academie van kno beveelt aan dat oudere kinderen en volwassenen overwegen een over-the-counter decongestivum gebruiken om oorpijn te verlichten tijdens vliegreizen, is dit geen alternatief voor zuigelingen. De Amerikaanse Food and Drug Administration raadt het gebruik van elke soort over de toonbank koude en hoest remedies bij kinderen jonger dan twee.

Preventie/oplossing

Als u besluit om te vliegen met je baby, kun je enkele stappen om te helpen de ervaring voor hem minder pijnlijk maken. Aangezien slikken activeert de spieren die de buizen van Eustachius, borstvoeding open je baby tijdens het opstijgen en de landing, of laat hem een fles drinken of zuigen op zijn fopspeen. Feed hem regelmatig tijdens de vlucht---de vloeistoffen help dun slijmvliezen afscheidingen, waardoor ze minder kans om zich te verstoppen van uw baby Eustachian buizen. Zorg ervoor dat u wakker hem vóór afdaling---de luchtdruk vaak verhogingen in de cabine op dit punt, intensivering van de waarschijnlijkheid van oorpijn en druk.

Waarschuwing

Vliegen terwijl overbelaste kan potentieel leiden tot een gescheurde tympanic het trommelvlies. Medline Plus stelt dat deze complicatie hevige pijn veroorzaakt en onmiddellijke medische aandacht vereist. Terwijl het trommelvlies meestal op eigen binnen één tot twee maanden, in ernstige gevallen geneest kan uw baby operatie om te herstellen van haar trommelvlies nodig.


gerelateerde artikelen