Voedsel te eten na een tonsillectomie & Adenotomie

February 25

Voedsel te eten na een tonsillectomie & Adenotomie

Chirurgische verwijdering van de amandelen en adenoïden is een van de meest uitgevoerde operaties in de Verenigde Staten. In veel gevallen kan hebben ze verwijderd helpen voorkomen keel en oor infecties, de National Library of Medicine verslagen. Kinderen meestal een tonsillectomie en ondergaan Adenotomie, hoewel de procedure in volwassenen ook soms gerechtvaardigd is. Na uw amandelen en adenoïden verwijderd, zult u willen consumeren voedsel dat bieden enige verlichting of ten minste uw keelpijn niet irriteren.

Vochtinname

Behoud van een goede vochtinname is essentieel na een tonsillectomie en Adenotomie. In feite, meldt een van de redenen jonge kinderen blijven meestal in het ziekenhuis voor een paar dagen na de operatie is te zorgen voor een voldoende vochtinname, het Children's Hospital van Pittsburgh. Gelet geen eetlust en niet willen drinken van water of zelfs andere koude dranken is normaal, omdat de procedure meestal in een ernstige keelpijn resulteert. Koude vloeistoffen, zoals water en vruchtensappen, zal beide helpen bij het handhaven hydratatie en ook enkele van de keel ongemak kunnen verlichten. Sommige aanwijzingen van uitdroging en de noodzaak om het verhogen van de vochtinname zijn donker gekleurde urine, lage urineproductie en een hoge koorts.

Bevroren behandelt

Bevroren Desserten gaan gemakkelijk na uw amandelen en adenoïden verwijderd; zij kunnen ook helpen verlichten enkele van de keel ongemak dat je ervaart. Voedingsmiddelen zoals ijs, ice pops, ijsdrankjes en smoothies alle kan helpen kalmeren je keel. Als u wilt iets om te helpen uw keel zonder gevoel slecht over de calorieën te eten en suiker toegevoegde, probeer brokken van bevroren fruit; u kunt uw eigen verse druiven of bessen bevriezen.

Zacht voedsel

Zachte levensmiddelen waarvoor weinig of geen kauwen kunnen helpen de voeding u moet zonder verdere irritante uw keel. Probeer appelmoes, pudding en yoghurt voor sommige koele verlichting. Als u iets wilt een beetje meer substantiële, soep, aardappelpuree en goed gekookte pasta die al kan worden opgeslokt zonder te veel irritatie aan de chirurgische site.

Voedsel om te vermijden

U hoeft niet te strikt een bepaalde voedingsmiddelen te vermijden tijdens je herstelperiode, maar u kunt sommige voor minstens een paar dagen wegblijven vanwege het ongemak. Veel mensen vinden warm eten en drinken irriterend voor de keel. Overgaan op hard voedsel, evenals knapperig en taai voedsel, omdat deze het waarschijnlijker maken dat u zult ontwikkelen bloeden uit de site waar de amandelen en adenoïden werden verwijderd. Zorg ook voor zure voedingsmiddelen, zoals tomaten, citrusvruchten en sappen, kunnen je keel het gevoel erger, althans tijdelijk, dus wegblijven van deze totdat je beter voelt.


gerelateerde artikelen