Laatste fasen van de ziekte van Alzheimer

September 30

Laatste fasen van de ziekte van Alzheimer

De ziekte van Alzheimer, dementie, het meest voorkomende type is geconceptualiseerd als het modeltraject 7 etappes, van preklinische advertentie alsnog AD. De soorten problemen verschillen in elk stadium, maar in de late stadia, de tekorten AD gekoppeld zijn heel ernstig.

Brain pathologie en lengte van laat-stadium AD

De oorzaak van advertentie blijft onbekend en de pathologie AD gekoppeld kan alleen definitief worden vastgesteld door middel van een histopathologisch onderzoek van de hersenen, maar kunnen de klinische onderzoeken AD diagnose nauwkeurig. Voor de late stadia, is er al een significante daling in cognitie. De laatste twee fasen van advertentie wordt meestal overal optreden van 8 tot 12 jaar na de eerste diagnose en laatst van 1 tot 5 jaar.

In deze late stadia, cognitieve functies zijn ernstig verslechterd hersenactiviteit gemeten door EEG is diffuus traag, en fysiek functioneren ernstig in het gedrang komt als gevolg van een massale verlies van neuronen. Hersenscans tonen verwijde ventrikels als gevolg van massale neuron verlies en degeneratie van de functionele gebieden van de hersenen.

Fase 6 AD

In fase 6--matig ernstige--AD, nodig de persoon aanzienlijk geheugenverlies eerder heeft meegemaakt, maar nu kan vergeten persoonlijke ervaringen, hebben moeite dressing zonder hulp hulp bij gebruik van de badkamer of incontinent geworden, beginnen te ervaren van veranderingen van de belangrijke persoonlijkheid en kans op dwalen af. Velen nog reageren op non-verbale stimuli en plezier en pijn kunnen communiceren.

Periodes van agitatie of hallucinaties zijn in dit stadium en vaker optreden in de late namiddag of avond. Wordt verdacht van familieleden is gebruikelijk en de persoon kan niet herkennen van naaste familieleden, maar een of andere manier weet dat ze vertrouwd zijn. Deze fase doorgaans duurt ongeveer 2 1/2 jaar, maar kan variëren in lengte van 1 tot 5 jaar.

Fase 7 AD

In fase 7--ernstige of late-stadium AD--kunnen mensen reageren op hun omgeving, hun bewegingen te controleren, herkennen van bekende personen of op een gesprek voeren. Fysieke basisfuncties, zoals wandelen, zijn gaan naar de badkamer en slikken, niet langer onder de vrijwillige controle van de persoon. Op dit punt moet de persoon vaak 24-uurs begeleiding en zorg. Velen zijn in dit stadium bedlegerig. In deze fase vaak sterven er mensen binnen een jaar, hoewel velen met AD uit andere oorzaken sterven zullen. Degeneratie van de hersenen van AD leidt tot een verhoogde gevoeligheid voor longontsteking en beroerte.

De doelstellingen van Care for Late-stadium AD

Het doel van de zorg tijdens de late stadia van AD is het bieden van de hoogste kwaliteit van leven mogelijk voor de persoon en om lichamelijke behoeften wordt voldaan. Familieleden krijgen om beslissingen te nemen voor deze mensen met inachtneming van de wensen van de persoon met AD. Hierbij wordt verondersteld dat de persoon die haar wensen kenbaar wanneer ze in staat beslissingen van de end-of-life was gemaakt. Een leidend beginsel in gedachten te houden is dat de behandeling en besluiten de veiligheid, de waardigheid en de privacy van de patiënt moeten handhaven.


gerelateerde artikelen