Hoe zou de invloed van marihuana verslaving op een gezin?

March 14

Hoe zou de invloed van marihuana verslaving op een gezin?

Financieel

Cannabis is een soort plant, dat is algemeen bekend als marihuana. Het kan worden gebruikt als een psychoactieve drug die is over het algemeen gerookt of gegeten met het oog op een veranderde staat van geest. Marihuana is over het algemeen illegaal in de meeste gebieden van de wereld---met inbegrip van de Verenigde Staten. Gebruik van de marihuana onder een familielid hebben een verwoestend effect financieel op iedereen in het huishouden. De hoeveelheid geld die wordt besteed aan de drug kan aanzienlijk zijn. Het geld gebruikt voor iemands recreatief druggebruik of druggewoonte kon gaan naar andere dingen in de familie zoals facturen, kruidenierswaren en huishoudelijke uitgaven. Voor sommige mensen die zijn gevangen met behulp van of het dragen van marihuana, kunnen zij worden geconfronteerd met ernstige gevangenistijd, proeftijd en gerechtskosten en boetes. Als hun werkgevers zich bewust van hun drugsgebruik zijn of een drug-test op het werk verzuimen, kon ze worden beëindigd. Dit zou een verwoestende klap voor de algemene financiële inkomsten die een gezin afhankelijk zijn.

Mentaal

Geestelijk, marihuana kan een negatief effect hebben op iemands familie. Volgens het National Institute on Drug Abuse, wanneer iemand hoog zijn er bepaalde functies die afgewaardeerd worden. Deze omvatten onregelmatige of onwerkelijk zintuiglijke waarnemingen, hersenen mist, probleemoplossende vaardigheden en coördinatieproblemen verminderd. Marihuana kan ook gevoelens van plezier, de intense gedachten, de angst en de eetlust versterken. Al deze factoren kunnen beginnen met een effect hebben op een gezin. Wordt niet in contact met echte emoties terwijl tijd doorbrengen met de kinderen of een echtgenoot het moeilijk maken zal te herinneren van gebeurtenissen. Elk type van de bijzondere waardevermindering of afname van de geestelijke capaciteit of vermogen kan eigenlijk de niet-verslaafde ouder in gevaar brengen van het verzorgen van kleine kinderen alleen. Vergeten voor zwenking vandoor een kachel of wordt niet op de hoogte van een kind verlaten van de kamer of ontwaken uit bed kan een veiligheidskwestie geworden. Een ander effect van roken van marihuana is gevoelens van vermoeidheid en ontspanning. Als iemand heeft een aanzienlijke hoeveelheid marihuana gerookt ze in slaap kunnen vallen of worden losgekoppeld van hun omgeving gemakkelijk. Ze kunnen missen op familie tijd met hun focus niet volledig wordt over de huidige situatie.

Fysiek

Vaak kan het gebruik van marihuana iemand fysiek beïnvloeden. Dit kan interfereren met de kwaliteitstijd die ze met elkaar als een familie besteden. De belangrijkste chemische derivaat dat is gevonden in marihuana heet delta-9-tetrahydrocannabinol of THC. THC is wat veroorzaakt de fysiologische effecten van de drug. Het kan sommige vrij belangrijke fysieke symptomen hebben, kort nadat het wordt gerookt. Zodra de THC de bloedbaan bereikt, begint de drug te activeren. Afgezien van enkele van de geestelijke symptomen, kan het ook leiden tot een verhoging van de hartslag en in sommige gevallen oorzaak aritmieën. Volgens «««drugabuse.gov lopen vanwege de toename van de hartslag, veel rokers een verhoogd risico van hartaanval. Omdat de marihuana bevat in het algemeen geen filters, veel rokers inhaleren meer kankerverwekkende stoffen en irriterende stoffen dan ze zouden van het roken van sigaretten. Beide kunnen leiden tot respiratoire ziekte, hoest en infecties. Dit kan hen meer losgekoppeld van de familie als gevolg van rokende marihuana ziek maken. Het kan ook afbreuk doen aan hun vermogen om fysiek actief met hun familie.


gerelateerde artikelen