Hoog kalium en natrium niveaus

January 14

Hoog kalium en natrium niveaus

Het menselijk lichaam vereist natrium en kalium te handhaven van de normale functies. Kalium regelt spiercontracties en zenuw impuls transmissie, terwijl natrium de hoeveelheid water in het lichaam regelt en genereert elektrische impulsen die controle van belangrijke lichaamsfuncties. Verhoogde niveaus van deze elektrolyten vereisen behandeling ter voorkoming van ernstige complicaties en niveaus weer normaal.

Oorzaken

Oorzaken van hoge kalium niveaus omvatten chronische nierziekten, acuut nierfalen, ziekte van Addison, zware alcoholgebruik van drugs of, type 1 diabetes, overmatige inname van kaliumsupplementen, vernietiging van rode bloedcellen en het gebruik van ACE-remmers, volgens de Mayo Clinic. The Merck Manual voor gezondheidszorgmedewerkers meldt dat de oorzaken van hoge natrium niveaus in het bloed diarree, braken, intrinsieke nierziekte, brandwonden, overmatig zweten, diabetes insipidus, bijnier tumoren en het gebruik van lus diureticum drugs zijn.

Identificatie

De fundamentele metabole deelvenster bloedonderzoek geeft hoge niveaus van kalium en natrium in het bloed. Deze bloed-test controleert ook de niveaus van de glucose, calcium, bloed ureumstikstof (broodje), creatinine, kooldioxide en chloride in het bloed. De National Institutes of Health meldt dat een normale hoeveelheid natrium in het bloed van 135 tot 145 mEq/L (milliequivalent per liter), terwijl een normale kalium niveau bereiken van 3,7 tot 5,2 mEq/L. varieert

Complicaties

Complicaties geassocieerd met hoge kalium niveaus zijn zwakte, vermoeidheid, misselijkheid, langzame of zwakke pols, onregelmatige hartslag en spierspasmen. Complicaties geassocieerd met hoge natrium niveaus zijn verwarring, hersenen krimp van de cel, vangsten en coma. Hoge natrium niveaus kunnen ook cerebrovasculaire schade veroorzaken.

Behandeling

Artsen behandel hoog kalium niveaus met de toediening van calcium gluconaat of calciumchloride. Insuline vermindert ook de bloedspiegels van kalium door kalium uit de cellen te verplaatsen. Artsen behandel hoge natrium niveaus door herstel vloeistof niveaus naar normaal. Bij mensen zonder problemen met de spijsvertering herstellen orale rehydratie-oplossingen elektrolyt niveaus naar veilige bereiken. Bij degenen die niet orale oplossingen als gevolg van braken of geestelijke dysfunctie drinken, beheren medische professionals vloeistoffen intraveneus.

Preventie

Omdat sommige medicijnen het risico voor hoge kalium niveaus verhogen, vermindert regelmatige controle het risico van een ernstige toename van kalium. Verminderde inname van levensmiddelen hoog gehalte aan kalium vermindert ook het risico van het ontwikkelen van hoge kalium niveaus in het bloed. Beperk uw inname van hoge-kalium voedingsmiddelen zoals chocolade, melk, harde kaas, aardappelen en tomaten. Hoge natrium niveaus voorkomen door het vermijden van zout voedsel en vervanging van verloren vloeistoffen tijdens warm weer of tijdens periodes van braken en diarree. Instructies van uw arts voor het verminderen van de inname van natrium hebt u nierziekte of nierfalen.


gerelateerde artikelen