Gevoelloos voeten tijdens het skiën

August 18

Gevoelloos voeten tijdens het skiën

Extremiteiten warm te houden tijdens een dag op de pistes kan worden een grote hindernis voor skiërs en snowboarders. Omdat skiën grote hoogte, sneeuw en snelheid, vereist houden van uw voeten en de tenen warm goede apparatuur en kleding. Zonder goed passend laarzen, kunt u ervaren verlammende koude, pijn, gevoelloosheid en in sommige gevallen permanente schade aan uw voeten en tenen.

Grote boosdoeners

Laarzen die te strak of te los vertegenwoordigen de belangrijkste oorzaken van gevoelloosheid in de voeten tijdens het skiën. Als uw laarzen te strak zijn, kunnen ze overlappen en knijpen van de zenuwen in uw enkels, voeten en tenen. Als uw laarzen te los zijn, je voeten niet warm blijven en zij kunnen ontwikkelen frostnip of bevriezing. Beide voorwaarden omvatten voet gevoelloosheid. Een goed passend skischoen moet voelen knus maar niet knijpen. Knijpen op de enkel, kan bovenkant van de voet of de tenen duiden op een te strakke pasvorm. Een boot die te groot is kunt koude lucht circuleren rond je voeten en kan ook leiden tot u te scherpen je tenen tijdens het skiën, vermindering van de circulatie in je voeten. Arme perifere slagader omloop kunnen een andere oorzaak. Als u rookt of een medische aandoening zoals diabetes, hoge bloeddruk, abnormale cholesterolniveaus of een hartkwaal, waarschijnlijk u meer ervaring van slechte circulatie en hebben een groter risico van gevoelloos voeten tijdens het skiën.

Voorkomen van gevoelloosheid

Goed passend laarzen kan helpen verminderen van gevoelloosheid van de voet. Krijg uw laarzen bij een gerenommeerde ski shop of sportieve goederen opslaan en vraag de verkoper om u te helpen met het vinden van een schoen die goed past. Schoen liners, inlegzolen en voet bedden bieden ondersteuning, uitlijning en warmte maar moeten worden vervangen na een seizoen of twee te handhaven van een goede pasvorm. Als uw laarzen te krap zijn, een ski-winkel mogelijk te laten passen beter door verwarming en omvorming hen of ze van binnenuit te slijpen. Houd je voeten droog door luchten uit uw schoen liners na elke dag loopt. Sokken gemaakt voor koud weer bieden warmte en kunnen helpen wick vocht uit de buurt van je voeten. Boot batterijbedreven verwarmers bieden extra bescherming tegen de kou.

Op zoek naar verlichting

Uitstappen aan de kou en verwijder uw laarzen zodat verkeer terug te keren naar je voeten. Vervangen of aanpassen van laarzen die te strak zijn. Verwarm geleidelijk koude voeten door ze te plaatsen in warm, niet warm, water. Als je voeten zijn bevroren, niet lopen op hen en onmiddellijk medische hulp inroepen.

Weet de waarschuwingssignalen

Negeer niet voeten die al gevoelloos. Het negeren van gevoelloosheid kan resulteren in blijvende schade, met inbegrip van bevriezing en neuropathie. Gebruik geen directe warmte, zoals een verwarming pad of de kachel opnieuw opwarmen bevroren voeten. Pijn is gewoon als omloop rendement.


gerelateerde artikelen